Cea mai mare realizare in tenis este colectarea Grand Slam-ului calendaristic, adica intr-un an castigarea a patru turnee majore de tenis – Australian Open, French Open (Roland Garros), Wimbledon si US Open. Aceasta sarcina este aproape imposibila, in special in epoca Open, care a inceput in 1968, cand amatorii au intrat in turnee alaturi de profesionisti. Doar trei jucatoare de tenis din istorie au fost in masura sa colecteze Grand Slam intr-un singur sezon.
A doua dupa importanta notiunea este ” Grand Slam din cariera” – castigarea celor patru turnee majore in intreaga cariera de tenis. Doar zece jucatori au reusit sa colecteze Grand Slam-ul in cariera lor. Cele mai bune zece jucatoroare de tenis din istorie sunt prezentate in clasamentul de mai jos, care a luat in calcul numarul de turnee castigate la proba de simplu.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.