Te-ar putea interesa și:

Creaza-ti cont cu un singur click

Aboneaza-te prin   
sau prin email

Login

Autentifica-te prin
sau prin email

Nu ai cont? Aboneaza-te

Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele: 10 idei pentru a include semintele de chia in alimentatie

Beneficiile semintelor de chia

1/11

Ingredient surpriza in supe

2/11

In salate

2/11

Presarate in smoothie-urile sanatoase

3/11

Sub forma de budinca

4/11

Sub forma de gel

5/11

In clatite, biscuiti sau prajituri

6/11

In satiosii crackersi

7/11

Ca substitut pentru oua

8/11

Sub forma de faina

9/11

In preparatele raw-vegane sau fara gluten

10/11

Despre semintele de chia se stie ca sunt un aliment minune. Si nu de ieri, de azi. Ci inca din anul 3.500 i.Hr., de cand erau principala hrana pentru azteci si mayasi. Chiar si denumirea lor provine din limba mayasilor, insemnand "putere". Asadar, mai multa putere pentru organismul nostru cu fiecare lingurita de seminte! Si nu este doar o legenda. Ele sunt deosebit de bogate in nutrienti. Semintele de chia contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele sau murele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul si de doua ori mai mult potasiu decat bananele. In plus, sunt bogate in Omega 3 si nu contin deloc gluten.

Consumul lor este in mod cert un atu pentru sanatatea noastra. Dar cum le putem include in alimentatie? Cele 10 idei de mai jos e posibil sa te surprinda, insa, merita sa incerci:

Ultima ora din Social pe 9AM

Contacteaza-ne

Foloseste formularul de mai jos

sau mai rapid pe