Ordinul Templierilor a fost fondat in 1118 de cavalerul francez Hugo de Payens si a fost unul dintre cele mai cunoscute ordine calugaresti militare din perioada medievala. Organizatia avea drept scop apararea pelerinilor crestini din Europa, care calatoreau in Tara Sfanta. Subiect istoric inca fascinant si tema pentru diverse carti, filme si seriale, cavalerii acelor vremuri se remarcau printr-un puternic simt moral si antrenamente riguroase. Dupa ce Ordinul a crescut rapid ca numar de membri si putere, cavalerii templieri erau cei mai pregatiti si disciplinati razboinici din perioada cruciadelor. Ceea ce insemna sa fie si o amenintare pentru altii. Dupa diverse infrangeri, sprijinul bisericii catolice s-a diminuat si diverse zvonuri au alimentat conceptii gresite. Regele Filip al IV-lea al Frantei a reusit sa dizolve fortat întregul ordin. 

Factinate a scris cateva detalii despre acest ordin eroic si despre destinul tragic al cavalerilor.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.