Te-ar putea interesa și:

Creaza-ti cont cu un singur click

Aboneaza-te prin
sau prin email

Ai deja cont? Login

Login

Autentifica-te prin
sau prin email

Nu ai cont? Aboneaza-te

7 secrete pe care fiecare pasager trebuie sa le afle inainte de a calatori data viitoare cu avionul

Gaura din partea de jos a ferestrei ajuta la pastrarea sigurantei pasagerilor

1/7
Aceasta gaura din partea de jos a ferestrei este numita gaura de aerisire, iar prezenta ei acolo este de o importanta deosebita. Panoul din mijloc al avionului este cel cu gaura mica si se asigura ca panoul exterior poate suporta presiunea fara a pune in pericol cabina in care se afla pasagerii. Aceasta serveste la gestionarea diferentei de temperatura intre cabina si aerul din jur, pastrand ferestrele curate, departe de aburi si inghet.

Evitarea bauturilor calde in avion

2/7
O ceasca de cafea este cea mai buna modalitate de a te trezi dupa un zbor lung, insa de cele mai multe ori este indicat sa asteptati pana ajungeti in interiorul aeroportului pentru a savura o bautura fierbinte, din cauza efectului pe care il poate avea cafeaua asupra digestiei. Un alt motiv pentru care bauturile calde nu sunt cea mai buna solutie intr-un avion este faptul ca va trebui sa folositi foarte des baia mica avionului.

Unele avioane au mici dormitoare pentru echipaj

3/7
Probabil ati observat ca in cazul unui zbor lung, de peste 15 ore, echipajul se schimba si apar alti membrii care preiau serviciile. Avioanele care parcurg zboruri lungi sunt dotate cu mici camere speciale pentru piloti si insotitori de zbor, fiind pozitionate fie desupra, fie sub cabina principala a pasagerilor, unde se ajunge prin intermediul unor scari destul de inguste.


Ocazional, un avion aterizeaza cu mai multi pasageri fata de cei cu care decoleaza

4/7
In aceste cazuri, se face referire la femeile insarcinate, carora le este permis sa zboare cu avionul, insa numai pana in saptamana 36 de sarcina. S-a intamplat de multe ori sa existe cazuri de nastere prematura, iar femeile nu au alta solutie decat sa aduca pe lume copiii in avion, la inaltime.

Pilotii au semnale secrete pentru a comunica in caz de dezastre

5/7
Pilotii au modalitati diverse de a comunica, atat verbal cat si nonverbal, atunci cand se afla in primejdie. Evident, noi nu putem cunoaste toate modalitatile actuale prin care pilotii semnaleaza existenta unor probleme la bord. Astfel, in functie de natura situatiei de urgenta, pilotii sunt instruiti sa isi seteze un anumit limbaj, un cod de transport corespunzator unui numar pentru a putea in acest fel sa alerteze statia de control a traficului aerian.Pilotul si co-pilotul nu pot manca acelasi fel de mancare

6/7
Aceasta regula nu reprezinta o lege, insa este o politica pe care o practica majoritatea companiilor aeriene. Rapoartele realizate in China arata ca pilotul si co-pilotul nu cer niciodata acelasi fel de manacare. De asemenea, compania aeriana Lufthansa confirma faptul ca are o astfel de regula nescrisa, prin care pilotii si co-pilotii trebuie sa evite consumul aceluiasi fel de preparat inaintea zborului. Probabil v-ati intrebat care este motivul pentru care se aplica aceasta regula, iar raspunsul este unul cat se poate de simplu: reducerea riscului unei intoxicatii a ambilor piloti.

Motivul pentru care baile avioanelor sunt inca dotate cu scrumiere, desi fumatul este interzis

7/7
Probabil va intrebati de ce exista scrumiere chiar si in cele mai noi avioane, cu toate ca fumatul este interzis. Principalul motiv este ca intotdeauna vor exista oameni care vor incerca cu orice pret sa strecoare o tigara pentru a o fuma in interiorul avionului, indiferent de ceea ce spune legea si fara sa le pese de amenzile de care sunt pasibili. Daca scrumierele nu ar fi existat, atunci acestia ar urma sa arunce tigarile in cosul de gunoi, existand riscul unui incendiu in avion, potrivit jurnalul.ro.

  • Gaura din partea de jos a ferestrei ajuta la pastrarea sigurantei pasagerilor
  • Evitarea bauturilor calde in avion
  • Unele avioane au mici dormitoare pentru echipaj
  • Ocazional, un avion aterizeaza cu mai multi pasageri fata de cei cu care decoleaza
  • Pilotii au semnale secrete pentru a comunica in caz de dezastre
  • Pilotul si co-pilotul nu pot manca acelasi fel de mancare
  • Motivul pentru care baile avioanelor sunt inca dotate cu scrumiere, desi fumatul este interzis

Zborul cu avionul a devenit o metoda de a calatori din ce in ce mai populara, inregistrandu-se peste 37 de milioane de zboruri doar in anul 2017. Totusi, chiar daca zburati frecvent cu avionul s-ar putea sa existe lucruri pe care inca nu le cunoasteti. Toptenz aduce cele mai surprinzatoare lucruri despre transportul aerian, care pot fi o noutate pentru tine si pe care le poti folosi pentru urmatorul zbor.


Mai multe despre

Ultima ora din Social pe 9AM

Contacteaza-ne

Foloseste formularul de mai jos

sau mai rapid pe