In conceptia lui Jesús Marquina, cotat unul dintre cei mai buni specialisti de pe Mapamond, faina constituie secretul unei pizza excelente. Desigur, cea italieneasca este cea mai indicata. In egala masura si modul in care se pregateste aluatul conteaza la fel de mult. De pilda, daca se lasa la dospit o perioada mai mare de 96 de ore, carbohidratii se reduc, pizza fiind mai usor de digerat.
Ingrediente alese atent
2/7
Tot el ne spune ca, tinand cont de faptul ca merge aproape orice cu blatul de pizza, trebuie doar sa existe armonie intre ingrediente si cel mai important - sa se aleaga produse de inalta calitate, noteaza
dozadebine.ro.
Coacerea in cuptorul electric
3/7
Desi exista o disputa pe tema cuptor electric versus cuptor cu lemne, Marquina sustine ca prefera prima varianta pentru ca se poate gestiona mai bine temperatura (care ar trebui sa varieze intre 280 si 320 de grade, in functie de tipul de pizza), in timp ce in cazul celei de-a doua variante, pizza de dishidrateaza prea mult.
Busuiocul confera o aroma incantatoare
4/7
Domenico DeMarco este un alt bucatar de top, care este de parere ca pizza trebuie facuta incet si cu grija, chiar daca timpul de asteptare este mai mare. El isi intinde aluatul lent, adauga rosii, trei tipuri de branza, dintre care doua de mozzarela si Grana Padano (o branza din Itlalia facuta din lapte de vaca), apoi pulverizeaza ulei de masline si adauga frunze proaspete de busuioc pentru a conferi un gust desavarsit preparatului.
Secretul de "a face totul ca la carte"
5/7
Flo Consiglio considera ca, pe langa pasiune, secretul consta de fapt in a nu servi o pizza pe care nu ar manca-o. De exemplu, daca i se pare ca atunci cand iese din cuptor aceasta nu are un aspect tocmai pe placul sau si nu ar putea sa o consume, atunci o arunca si face alta. Prefera ca oamenii sa plece din restaurant pentru ca au asteptat prea mult, decat pentru ca nu au mancat o pizza buna.
Anthony Mangieri sustine ca o pizza trebuie sa aiba un gust atat de bun incat sa nu mai fie nevoie sa se adauge vreun toppping."Mi-am gustat pizza cu toppinguri si am gustat pizza in Napoli tot cu toppinguri si mi-am dat seama ca de indata ce se adauga altceva, gustul este alterat. Pur si simplu nu exista niciun motiv pentru a pune topping. In ceea ce ma priveste, pizza este o hrana perfect echilibrata in cea mai pura forma", sustine expertul.
"Arta sacra" de a face pizza
7/7
Bucatarul-sef Chris Bianco transmite un mesaj puternic: "Vreau ca oamenii sa aiba respect pentru pizza, sa o vada ca pe un preparat incredibil de simplu, dar nobil, fantastic si special". Secretul pizzei sale: imbinarea sosurilor - fistic cu rozmarin si ceapa rosie, potrivit
The New York Times.
Cine nu iubeste pizza? Cu siguranta se numara printre cele mai populare preparate din intreaga lume, reusind sa ne cucereasca prin savoare, varietate si arome care ne pot incanta simturile. In plus, atat timp cat ingredientele sunt alese cu grija, ea nu are de ce sa nu fie sanatoasa. Pentru ca toti ne dorim sa mancam o pizza ca in Napoli, bucatarii de top s-au gandit sa ne impartaseasca cateva dintre trucurile la care apeleaza pentru a ne oferi un produs de-a dreptul delicios. Iata care sunt acestea.