Congelarea fructelor de padure fara a clati cu otet
2/7
Pentru a evita bacteriile si mucegaiul, se recomanda clatetirea fructele de padure in 3:1/ apa:otet si uscarea acestora inainte de congelare, scrie
lifehack.org.
Depozitarea cartofilor cu ceapa
3/7
Este dovedit faptul ca cele doua legume nu trebuie pastrate in imediate apropiere, ci cartofii trebuie depozitati intr-un loc racoros, intunecat si uscat, departe de ceapa, care, la randul ei trebuie tinuta intr-un loc uscat, aerisit si racoros.
Stocarea produselor uscate in spatii umede
4/7
Alimentele uscate nu se depoziteaza in spatii expuse la umiditate. Asadar, nu stoca pastele sau cerealele in dulapul de sus sau aproape de aragaz, intrucat toata umiditatea va fi absorbita de aceste alimente.
Pastrarea produselor uscate in ambalajul original
5/7
Pentru evitarea mucegaiului se recomanda reambalarea produselor alimentare in recipiente de sticla inchise ermetic. Cerealele, pastele, faina, orezul se pot stoca in borcane de sticla curatate bine dupa utilizarea continutului.
A nu eticheta produsele alimentare congelate
6/7
De cate ori nu ti s-a intamplat sa te uiti la anumitealimente congelate si sa nu-ti dai sema ce este? Este ceea ce se intampla daca nu etichetezi alimentele inainte de a le congela. Asadar, se recomanda atasarea unei etichete cu data la care este congelat si continutul pentru a nu mai intalni astfel de probleme.
A nu eticheta conservele de casa
7/7
Regulile pentru alimente congelate se aplica si conservelor de casa: ataseaza o eticheta cu data si continutul. Data este cu atat mai importanta cu cat se recomanda utilizarea produsului intr-un an.
Pastrarea frunzelor in pungi de plastic
1/7
Probabil ai observat ca ai ajuns acasa cu salata umeda si lipicioasa dupa ce a fost pusa in punga de plastic la cumparare. Acest lucru se datoreaza faptului ca materialul din plastic nu permite circulatia aerului printre frunze, accelarand cresterea mucegaiului si inmultirea bacteriilor. Poti stoca salata fie in pungi perforate, fie spalata si uscata pe cat posibil intr-un castron.
Avand in vedere ca milioane de kilograme de produse alimentare se irosesc in fiecare an, ar trebui sa se depuna toate eforturile posibile pentru a se evita acest lucru. Daca ai cumparat mai multa mancare decat esti sigur ca vei folosi in saptamana respectiva, opteaza pentru congelarea sau ambalarea acestora in conditii de siguranta. Din pacate, multe persoane fac greseli atunci cand vine vorba despre depozitarea alimentelor, aceste erori putand genera, pe langa rispa, serioase probleme de sanatate. Iata cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand vine vorba despre stocarea produselor alimentare.