Traiesc in Marea Mediterana, Marea Neagra, pe coasta Californiei, Japoniei si Africii de Sud. Midiile sunt scoici de apa sarata sau dulce, cu 2 cochilii simetrice. Sunt bogate in proteine, acizi grasi Omega-3 si Omeg-6, fosfor, calciu, potasiu, sodiu, seleniu, si vitaminele A, C, B3, B9, B12.
Oul contine albumina - cea mai buna proteina pe care o poti gasi in natura. Ouale sunt o sursa importanta de proteine, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamine (A, D, B8 si B9) si minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si seleniu). O singura gaina poate face, in medie, de la 250 pana la 280 de oua intr-un singur an.
Fasolea este o sursa importanta de acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamine (C, K, B8, si B9) si minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu). Magneziul sustine potentialul electric al membranelor nervoase si musculare, si diminueaza stresul. Printre beneficiile fasolei se mai numara si faptul ca previne hipertensiunea arteriala si bolile asociate cu aceasta, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral.
Bananele contin triptofan - un aminoacid care favorizeaza biosinteza serotoninei si a melatoninei. Sunt sarace in grasimi saturate si sodiu, fiind o sursa importanta de fibre alimentare, vitamina C, potasiu si vitamina B6. Consumul de banane previne cancerul renal, protejeaza vederea si intareste oasele, datorita continutului de calciu.
Avocado este originar din Mexic, fiind prima oara cultivat in jurul anului 500 i.H., prima mentionare in limba engleza datand din anul 1969. Este o sursa importanta de vitamine (A, C, K si B9) si minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si fluor). Avocado este bogat in acid oleic, care ajuta la reducerea colesterolului si favorizeaza absorbtia substantelor nutritive din alimente.
Sparanghelul, supranumit si hrana regilor, este o leguma de primavara, principalii producatori de sparanghel fiind China, Statele Unite, Europa, Mexi si Peru. Este o sursa excelenta de potasiu, fosfor, calciu, acizi grasi (Omega-3 si Omega-6), si vitamine (A, C, K, B8 si B9).
Pestele gras (somon, ton, sardine, macrou, hering)
3/8
Conform cercetatorilor, o singura portie de peste gras consumat pe saptamana poate reduce cu 52% riscul de artrita reumatoida. Consumul de peste gras reprezinta o sursa excelenta de hrana, fiind bogat in potasiu, iod, si vitaminele A, B si D. Pestele gras este foarte bogat in acizi grasi Omega 3, esentiali pentru o sanatate puternica. Deficitul de acizi grasi omega 3 din dieta contribuie la aparitia problemelor mentale, precum depresie, ADHD, schizofrenie si Alzheimer.
Spanacul are rol de activator al secretiilor pancreatice si de agent anticancerigen, recomandat in stari de oboseala si epuizare. Este o sursa importanta de vitamine (A, C, K, B8, B9), acizi grasi Omega-3 si Omega-6, calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor si sodiu. Spanacul contine aproximativ 25% din necesarul zilnic de fier, fiind cea mai bogata sursa, dintre alimentele verzi.
Serotonina, supranumita si hormonul fericirii, ne regleaza dispozitia mentinandu-ne sau facandu-ne fericiti si reducand anxietatea. 9AM.ro iti prezinta o parte dintre alimentele care cresc nivelul de serotonina.