Asigura o circulatie sanatoasa a sangelui
8/9
Pentru a subtia sangele si a mari circulatia sangvina, medicii recomanda deseori consumul de scortisoara, care poate reduce astfel durerile aparute in diverse zone, ca urmare a proastei circulatii a sangelui. Scortisoara este un supliment alimentar recomandat si in cazul pacientilor care au suferit un atac de cord, datorita proprietatilor enumerate mai sus.
Scortisoara este un foarte cunoscut agent de incalzire. Combinata cu un ulei este foarte eficienta in durerile musculare, relaxeaza si alina.
Cercetarile recente arata ca uleiul de scortisoara este o solutie promitatoare in tratamentul tumorilor, cancerului gastric si a melanoamelor. Studiile arata ca zaharul poate produce sau sustine celulele canceroase, scortisoara poate avea un efect de atenuare prin controlul nivelului de zahar din sange.
Neutralizeaza mirosul neplacut
3/9
Uleiul esential din frunze de scortisoara nu doar miroase foarte bine, dar este si eficient in eliminarea mirosurilor neplacute, deoarece distruge bacteriile care le creeaza, nu doar le mascheaza.
Scortisoara este eficienta in inhibarea cresterii bacteriilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care este utilizat pe scara larga la prepararea hranei in tarile calde din Asia. In plus fata de aroma puternica, scortisoara, in combinatie cu alte condimente, cum ar fi turmeric-ul sau chilli, ar putea fi o buna metoda de a pastra alimentele in lipsa unui frigider, conform
cinnamonvogue.com.
Controleaza nivelul de zahar din sange
4/9
Mai multe studii au demonstrat ca scortisoara are proprietati care ii ajuta pe cei cu rezistenta la insulina. Este foarte buna pentru cei cu diabet de tip 2, care trebuie sa-si controleze variatiile nivelul de zahar din sange. Scortisoara dilata vasele de sange, iar in felul acesta se reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, atat de intalnite in randul diabeticilor.
Ajuta memoria, vigilenta si dezvoltarea cognitiva
5/9
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Wheeling Jesuit, din Statele Unite, scortisoara poate imbunatatii starea de spirit, stimuleaza functia cognitiva si creste capacitatea de memorare.
Are caracter antioxidant
6/9
Scortisoara se afla in top sapte antioxidanti din lume, cu o valoare ORAC de 267536 μmol, valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicata de a neutraliza oxigenul. Antioxidantii reduc "radicalii liberi", acestia sunt raspunzatori de cresterea riscului de aparitie a bolilor cum ar fi cancerul, cataractele si bolile cardiovasculare si de imbatranirea celulelor si deci de imbatranirea intregului organism.
Indigestia, greata, voma sau diareea se pot trata eficient cu ajutorul scortisoarei. Datorita proprietatilor sale carminative, scortisoara ajuta la indepartarea gazelor stomacale si intestinale.
Atunci cand simti miros de scortisoara, gandul te duce la sarbatori petrecute cu cei dragi, prajituri si ceai fierbinte. Totusi, acest ingredient are o multitudine de utilizari si beneficii, atat in bucatarie, cat si in afara ei.