Prajirea alimentelor duce la cresterea continutului de amine heterociclice, compusi chimici daunatori organismului. Evitati consumul alimentelor prajite pentru a reduce riscul aparitiei cancerului colorectal, cancerului mamar, de prostata, de rinichi si de pancreas.
Conform raportului specialistilor consumul unei bauturi alcoolice pe zi mareste riscul aparitie cancerului gurii, al faringelui si laringelui cu 24%.
Mancati cat mai multe fructe si legume. Legumele verzi sunt cele mai recomandate deoarece contin compusi fitochimici cu rol protector.
Consumul produselor din soia reduce riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Soia contine cinci substante anticancerigene diferite, cele mai cunoscute fiind itoestrogenii care au rolul de a stopa dezvoltarea cancerului, potrivit
livescience.com.
Carnea rosie si mezelurile
3/5
Renuntarea la consumul alimentelor pe baza de carne rosie si a mezelurilor reduce nu numai riscul aparitiei cancerului dar micsoreaza si sansele aparitiei bolilor cardiovasculare, a diabetului si a accidentelor vasculare cerebrale.
O organizatie non-profit din Statele Unite, Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), a publicat cateva recomandari referitoare la ce ar trebui sa includem in alimentaia zilnica sau sa eliminam din ea pentru a preveni aparitia cancerului.