Nu degeaba au căpșunile formă de inimă, se pare că aceste fructe au un efect extrem de benefic asupra inimii, iar consumul periodic de căpșuni scade riscul unui atac de cord cu până la 32%, conform unui studiu realizat la Harvard. În același timp, anti-inflamatorii și fibrele pe care le conțin căpșunile reduc nivelul de colesterol, prevenind astfel bolile de inimă.
Persoanele care consumă căpșuni au o vedere mai bună
2/3
Conținutul mare de vitamine (mai ales cel de vitamina A) îmbunătățește corneea și retina și, in același timp, protejează ochiul și împotriva radiațiilor solare. Totodată, anti-inflamatorii și antioxidanții pe care-i conțin căpșunile previn apariția cataractei. Chiar dacă citricele sunt cunoscute că fiind cea mai bună sursă pentru vitamina C, căpșunile sunt și ele o sursă excelentă pentru această vitamina care menține tinere țesuturile și vasele de sânge din jurul ochilor.
Sunt bune pentru oase
3/3
Pentru că au foarte mult magneziu, căpșunile sunt extrem de bune pentru sistemul osos. De asemenea, pe lângă magneziu, căpșunile mai sunt bogate și în calciu, potasiu și vitamina K. Acest cocktail de vitamine și minerale ajută la dezvoltarea și sănătatea oaselor și a dinților.
Căpșunile sunt extrem de scăzute în grăsimi, mai puțin de jumătate de gram într-o cană de fructe. Majoritatea grăsimilor sunt polinesaturate, cu un procent mic de grăsimi mononesaturate și foarte puțin saturate. O cană de căpșuni oferă, de asemenea, 99 miligrame de acizi grași omega-3 și 137 miligrame de acizi grași omega-6. Iată beneficiile consumului de capsuni