Vitamina D ajută la absorbția calciului
1/4
Oamenii de știință au găsit o modalitate de a crește cantitatea de vitamina D din ouă hrănind puii cu suplimente speciale. Vitamina D ajută la absorbția calciului și atfel se întăresc mai bine oasele și dinții.
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că dacă îmbini o dietă hipocalorică cu ouă de găină la micul dejun, pierzi în greutate de două ori mai repede. Un astfel de mic dejun îți permite să reduci cantitatea de alimente consumate într-o zi.
Sursa foto: shutterstock.com
Procesul de îmbătrânire încetinește
3/4
Acest lucru este evident din cercetările efectuate de oamenii de știință olandezi. La 87% dintre femeile de la 35 la 40 de ani, petele de vârstă au dispărut, iar pielea a căpătat o textură mai fină. La bărbați, ridurile din jurul ochilor au fost netezite.
Scade riscul de cancer
4/4
Colina, care este atât de necesară creierului, reduce și riscul de cancer. Conform rezultatelor unui studiu, pentru femeile a căror dietă zilnică în adolescență a inclus ouă, riscul de a dezvolta cancer de sân a scăzut cu 18%.
Proprietățile ouălor de găină au fost în mod repetat puse la îndoială. Oamenii au calomniat acest produs, care acum s-a dovedit a fi unic în compoziția sa în diferite moduri. Am colectat rezultatele studiilor recente privind beneficiile ouălor de găină pentru corpul uman. S-a dovedit că 2-3 ouă reprezintă doza zilnică optimă, potrivit Bright Side.