Problema călcâielor crăpate este tot mai des întâlnită la oamenii de toate vârstele. La prima vedere, se poate spune că aceasta este rezultatul îngrijirii incorecte și lipsei de hidratare. În realitate, această problemă minoră are cauze mult mai serioase.

Din ce cauză apar crăpăturile călcâielor

Dacă te gândești că în anotimpurile reci poți ascunde această problemă cu ajutorul ciorapilor, te înșeli amarnic. Acest lucru nu este o soluție de a scăpa de crăpături. Acolo se pot adăposti germeni şi bacterii periculoase, care pot provoca probleme mult mai serioase decât aspectul inestetic al picioarelor tale.

Motivele pentru care pot apărea crăpăturile sunt diabetul, tulburări ale glandei tiroide, bolile cronice care afectează pielea sau simplu, îmbătrânirea. Alte cauze ale apariției crăpăturilor mai pot fi și anumite bacterii, deshidratarea, expunerea excesivă la apă, încălțăminte nepotrivită, circulaţia sangvină deficitară.

Remedii naturale pentru a trata câlcâiele crăpate

Indiferent de cauzele apariției acestor crăpături, remediile naturale își pot fi de folos în tratarea problemei.


  • Toarnă o ceaşcă de oţet alb în 6 litri de apă călduţă şi ţine-ţi picioarele în această soluţie timp de 30-45 de minute, săptămânal. După "tratament", clăteşte picioarele, şterge-le şi aplică o cremă hidratantă. Apoi pune-ţi şosete.

  • Adaugă jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu în 3 litri de apă călduţă, amestecă până se dizolvă bicarbonatul, apoi ţine-ţi picioarele în această soluţie 30-45 de minute. După aceea, clăteşte picioarele, şterge-le şi aplică o cremă hidratantă şi pune-ţi şosetele.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2021 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.