Single-ul „We Will Rock You” al trupei Queen ocupa primul loc in topul cantecelor care genereaza dependenta ascultatorilor de acordurile sale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie.

Cercetatorii de la Scoala de filosofie, antropologie si cinematografie din cadrul acelei universitati britanice au conceput si o formula matematica pentru a explica felul in care un cantec devine un „earworm” („vierme de ureche” - un cantec molipsitor de care ascultatorul nu se poate satura sa il asculte, n.r.).

Potrivit cercetatorului Bede Williams, un „vierme de ureche” are nevoie de 5 componente principale: surpriza, predictibilitate, repetitie ritmica, potenta melodica si receptitivitate (felul in care ascultatorul se simte ascultand acel single).

Formula matematica pe care savantii britanici au inventat-o este urmatoarea: Receptitivitate + (Predictibilitate - Surpriza) + (Potenta melodica) + (Repetitie ritmica x 1,5) = Vierme de ureche.

Single-ul care genereaza cel mai mare nivel de dependenta este „We Will Rock You” al trupei britanice Queen. Afla care sunt si urmatoarele hit-uri!Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.