Te-ar putea interesa și:

Creaza-ti cont cu un singur click

Aboneaza-te prin   
sau prin email

Login

Autentifica-te prin
sau prin email

Nu ai cont? Aboneaza-te

S-au saturat de turisti! 10 destinatii in care vizitatorii nu mai sunt bineveniti

Venetia

1/10

Insulele Galapagos

2/10

Machu Picchu

3/10

Antarctica

4/10

Muntele Everest

5/10

Santorini

6/10

Mont Saint-Michel

7/10

Barcelona

8/10

Dubrovnik

9/10

Praga

10/10

Turistii reprezinta o sursa importanta de bani la bugetul de stat, astfel ca fiecare tara isi doreste sa atraga cat mai multi. Cu toate acestea, exista unele orase pentru care turistii reprezinta o adevarata corvoada, in pofida veniturilor pe care le aduc. In astfel de orase, autoritatile incearca sa implementeze tot felul de masuri pentru reducerea lor, desi nu au intotdeauna succes.

Motivele pentru care s-a ajuns aici sunt nenunarate: mizeria pe care turistii o lasa in urma, cresterea preturilor pentru alimente, locuinte si chirii - aspect care ii afecteaza foarte mult pe locuitorii respectivelor orase, zgomotul infernal care devine un fel de "muzica de fond" si pe care cetatenii nu il mai suporta, aglomeratia infernala la fiecare ora din zi. Exasperati de aceste aspecte, multi dintre locuitori nu se limiteaza la a-si expune nemultumiririle pe site-urile primariilor si recurg chiar la gesturi extreme: de exemplu, in anul 2016, Venetia a fost impanzita de afise pe care scria "Turisti, plecati!!! Distrugeti aceasta zona!", iar in Barcelona turistii au fost chiar sicanati de catre membrii unei grupari pe nume Arran.

Reducerea numarului de turisti in orase precum cele mai de mai jos nu este insa deloc simpla. In primul rand, deoarece cursele aeriene spre aceste destinatii sunt accesibile oamenilor de rand. Apoi, trebuie luat in considerare si faptul ca multi cetateni traiesc, pur si simplu, de pe urma turistilor. De fapt, este vorba aici despre o intreaga industrie care constituie un "motor" economic pentru multe orase si fara de care ele nu pot supravietui. Administratiile locale sunt puse, deci, in fata unei situatii dificile: aceea de a-i impaca si pe cetateni si pe turisti. Iar solutiile gasite sunt de natura sa ii descurajeze pe acestia din urma. Exemplu in acest sens sta cazul parcului national Cinque Terre din Italia. Aici, administratorul Vittorio Alessandro a propus o initiativa inedita de controlare a numarului de vizitatori care intra in regiunea care se intinde pe o suprafata de 43 de kilometri patrati. Pentru a avea acces pe potecile de coasta trebuie platit un bilet de 7,50 euro pe zi, iar vizitatorii platesc un bilet mai scump decat localnicii. Cu toate acestea, masura nu a avut niciun efect, potrivit incont.stirileprotv.ro.

Iata top 10 destinatii care au in vedere masuri de reducere a numarului ridicat de turisti, din motivele enumerate mai sus, potrivit Cntraveler.com

Ultima ora din International pe 9AM

Contacteaza-ne

Foloseste formularul de mai jos

sau mai rapid pe