10. Okonomiyaki (Japonia)
1/11
Se spune ca nu ai avut ocazia sa pleci cu un gust japonez din tara nipona, daca nu ai mancat okonomiyaki. In tara unde pastele sunt la putere, acest preparat e ceva la ce v-ati astepta fix deloc. O combinatie de varza cu aluat prajitura si un pic de aroma oceanica ii confera cu adevarat un statut de preparat global unic.
9. "Coada de castor" - BeaverTails (Canada)
2/11
Probabil unul dintre cele mai dulci preparate canadiene. Marimea desertului este uriasa, asa ca ar fi bine sa aveti un pahar de apa langa dumneavoastra atunci cand il veti consuma.
8. Bine-cunoscutul Kurtoskacs (Ungaria)
3/11
Trebuie sa mai precizam ceva? Il stim, ne place si e chiar mai bun cu un pic de ciocolata sau umplutura, dar atunci l-am transforma in cozonac romanesc, asa ca mai bine il mancam asa cum e.
Toata lumea stie de falafel. Produsul acesta este asemanator, insa secretul aici este reprezentat de alunele fava. Acestea ii confera o aroma unica, greu de uitat.
Mancarea vest-africana este bine-cunoscuta in toata lumea pentru aromele sale intense si stilul condimentat, insa Red Red este un preparat foarte simplu, insa extrem de apetisant. Este practic mancarea traditionala a Ghanei.
Bautori de bere cunoscuti, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca cehii au un preparat simplu, gustos si care ingrasa de mama focului: carnati (facuti in Cehia) cu mustar sau sos de rosii.
4. Hormigas (Columbia)
7/11
Ce e? Ei bine, furnici... Acestea sunt recolatate primavara si servite ca alunele, la punga. Nu va lasati indusi in eroare de imagine, intrucat acestea sunt o delicatesa nationala si sunt extrem de gustoase.
3. Chilli Crab (Singapore)
8/11
1. Burek (Bosnia-Herzegovina)
10/11
BONUS. Micii romanesti, arhi-cunoscuti si pentru care ne-am luptat cu UE
11/11
Sunt extraordinar de multe motive pentru care ar trebui sa calatorim cat mai mult, dar unul dintre ele este mancarea. Da, mancarea.