In august 2010, capitala Sichuan, Chengdu, a fost onorata cu titlul de Oras UNESCO al Gastronomiei.In aceiasi luna, intr-o poza uploadata pe Twitter, prezentatorul american de televiziune, Andrew Zimmern, abia putea sa-si pastreze entuziasmul. Acesta se afla in fata unei farfurii cu taitei locali care puteau fi confundati cu o meduza gigant.
In piata de carne din Chengdu gurmanzii pot alege dintr-o gama extrem de variata de carne de porc uscata, inclusiv sorici de pe fata porcului.
Pentru cei mai putin aventurosi, initierea cu bunatatile locale din Chengdu se poate face la restaurantul
Chuan Chuan Xiang. Aici, carnea si legumele sunt gatite mai degraba impreuna decat separat.
Ceva ce trebuie testat odata ce va aflati in Chengdu este restaurantul
Grandama Jin's Handmade Noodles, deorece aici taiteii facuti manual arata de zici ca sunt din hartie si nu din coca. Cea mai populara comanda in acest restaurant sunt taiteii in sos picant cu carne de vita.