Sfecla rosie a aparut pe coastele Marii Mediterane si a fost consumata inca din Antichitate, fiind extrem de apreciata pentru proprietatile sale medicinale si cicatrizante. Inca din vechime a fost folosita pentru tratarea unor afectiuni precum febra, constipatie si probleme ale pielii.

Aceasta leguma, fie ca este consumata in otet, proaspata sau coapta, este considerata de nutritionisti un adevarat superaliment si nici nu este de mirare avand in vedere cat de bogata este in substante nutritive esentiale pentru sanatate. Este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, E, K), minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magan) si fibre, fiind un aliment-minune, care poate contribui la combatarea unor boli grave. Iata, asadar, cateva motive intemeiate pentru a manca mai des sfecla rosie.
Totusi, consumul exagerat de sfecla nu este indicat, avand in vedere continutul mare de zahar. Din acelasi motiv, diabeticii nu ar trebui sa consume aceasta leguma. Cel mai bine ar fi a se manca de cateva ori pe saptamana. In plus, persoanele care sufera de afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare, ar trebui sa consulte un medic inainte de a introduce sfecla in dieta, caci leguma contine anumiti compusi, care in cantitati mari, pot genera formarea nisipului sau a pietrelor la rinichi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.