Principalele companii petroliere sanctionate de Consiliul Concurentei in cadrul investigatiei pe piata carburantilor vor contesta in instanta decizia autoritatii, pe care o considera nelegala si neintemeiata.

Rompetrol, una din cele sase companii petroliere sanctionate de Consiliul Concurentei in cadrul unei investigatii pe piata carburantilor, va contesta in instanta decizia autoritatii, pe care o considera nelegala si neintemeiata.
pub Vrei un Credit Ipotecar? OTP finanteaza 300,000€ cu o super dobanda. Calculeaza-ti rata acum!
"Rompetrol Downstream, membra a Grupului Rompetrol, a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurentei de sanctionare a companiei pentru retragerea de la comercializare a produsului Premium E4. Consideram ca, in ceea ce priveste Rompetrol Downstream, concluziile raportului de investigatie au fost total nejustificate si nedovedite, iar decizia Consiliului Concurentei de sanctionare este, in egala masura, nelegala si neintemeiata", se arata intr-un comunicat transmis de grupul Rompetrol.

"Activitatile comerciale desfasurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate intotdeauna in stricta conformitate cu dispozitiile legale. Rompetrol nu a fost informata cu privire la existenta unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzina Premium E4 si nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun.

Comportamentul pe piata al Rompetrol a fost intotdeauna unul independent si a vizat exclusiv respectarea prevederilor legale care impuneau comercializarea acestui sortiment pana la 1 ianuarie 2009 si trecerea ulterioara la productia de carburanti care respecta normele Euro 5.

Grupul Rompetrol a decis sistarea productiei sortimentului de benzina Premium E4 in luna noiembrie 2008, cu mentiunea ca, practic comercializarea acestuia a continuat pana la epuizarea efectiva a stocurilor.

Citeste si:
România a produs un număr record de mașini în 2022: peste 509.000...
România a produs un număr...

Consideram ca argumentele prezentate de companie, atat pe parcursul verificarilor, cat si prin obiectiunile transmise Consiliului si in cadrul audierilor desfasurate in luna decembrie 2011, au demonstrat ca acuzatiile Consiliului sunt cert nefundamentate si lipsite de suport.

Rompetrol Downstream este decisa sa conteste in instanta decizia Consiliului Concurentei", se mai arata in comunicatul oficial dat publicitatii de catre companie.

Consiliului Concurentei a prezentat astazi concluziile investigatiei incepute in 2005 pe piata carburnatilor, in urma careia companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Romania Petroleum Products si Lukoil Romania au fost sanctionate cu amenzi care cumuleaza circa 880 milioane lei (205 milioane de euro), reprezentand aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010.

Citeste si:
Carburanții se ieftinesc la sfârșitul săptămânii. Cât costă litrul...
Carburanții se ieftinesc la...

DECIZIA CC: Amenda record pe piata carburantilor - 205 mil. euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.