Yuppy 14 Iunie 2019 16:27
Proiectul federal prin care se interzice comertul, cresterea si expunerea cetaceelor (balene, delfini si marsuini) in scop de divertisment tocmai a trecut Camera Comunelor din Canada si va deveni lege.

Proiectul a fost propus in urma cu mai bine de patru ani si a fost dezbatut inca de atunci. Acesta a fost introdus in Senat si a ajuns la dezbatere ulterior.

In aprobarea proiectului de lege au cantarit datele stiintifice prin care s-au adus argumente solide privind protejarea acestor animale, titreaza World Animal Protection.

Proiectul de lege va elimina treptat practica de a pastra captive balenele, delfinii si marsuinii (mamifere marine, toate clasificate in familia Phocoenidae - balene dintate).

Responsabilul campaniei, Melissa Matlow, a spus: "Asta este o lege atat de importanta pentru ca interzice captivitatea, ceea ce face ca balenele si delfinii tinuti in custi mici in Canada sa fie ultima generatie care sa sufere astfel. Speram ca alte tari sa urmeze acum Canada si ca agentiile de turism sa realizeze declinul acestor tipuri de atractii."

Doua locuri care tin captive cetacee in Canada sunt, in prezent, Marineland din Niagara Falls si Aquarium in Vancouver. Legea va interzice capturarea cetaceelor salbatice, cresterea lor si importul sau exportul acestora - in exceptii limitate. Totodata se permite reabilitarea si salvarea acestora, completeaza Global News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.