Totul despre cea mai populara metoda de contraceptie.

1. Majoritatea lotiunilor, mai ales lubrifiantii uleiosi deterioreaza latexul. Pentru a evita acest lucru, se recomanda utilizarea lubrifiantilor pe baza de apa sau silicon.

2. Cel putin 55 de milioane de americani (1 din 4 persoane) sunt purtatori ai unor virusuri cu transmitere sexuala.

3. Anual, folosirea prezervativului in Statele Unite rezulta cu 11 sarcini la 100 de femei.

4. Prezervativele feminine sunt mai putin eficiente decat cele masculine: aproximativ 21 din 100 de femei raman gravide in urma utilizarii prezervativului feminin.

5. Primele prezervative au fost confectionate din intestine de oaie. Acestea sunt si astazi folosite, insa cel mai "popular" material pentru prezervativele masculine este latexul.

6. Prezervativul nu asigura protectie in proportie de 100%, desi este metoda de contraceptie cea mai eficienta impotriva BTS.

7. Prezervativele feminine trebuie introduse in vagin cu aproximativ 8 ore inainte de contactul sexual si indepartate imediat dupa acesta.

8. In anul 1649 au fost fabricate primele prezervative, din intestine de animale. Prototipurile rudimentare ale acestei metode moderne de contraceptie au fost insa descoperite in anul 3000 i.Hr., cand barbatii purtau pe penis diverse materiale, fie pentru a impiedica eventuale sarcini, fie in cadrul unor ceremonii care impuneau astfel de "tinute".

9. Chinezii au reinventat pentru prima data prezervativul egiptean. In secolul al X-lea d.Hr. materialul de baza al prezervativului a fost inlocuit cu hartia de matase imbibata in ulei. Tot ei au inceput sa foloseasca pielea si carapacea de broasca testoasa. Dar lupta cu sifilisul a fost dura.

10. Primul prezervativ din latex a aparut odata cu vulcanizarea cauciucului in 1870. Prezervativul feminin a aparut la inceputul secolului al XX-lea.

Citeste si:
Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea...
Hacker român extrădat în SUA...

11. Pentru a se feri de sifilis, unii barbati foloseau in trecut prezervativul din panza inmuiata in decoct de plante si sare.

12. Cel mai probabil, termenul "prezervativ" deriva din latinul "condon", care inseamna "recipient".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.