Noi statistici despre viata sexuala.

Un studiu realizat de Scoala de igiena si medicina tropicala din Londra a scos la iveala cateva aspecte cel putin interesante despre viata sexuala a populatiei din 59 de tari.

Intr-o epoca in care sexul vinde si promiscuitatea este proslavita, rezultatele unui studiu despre sex nu ar trebui sa afiseze o viziune conservatoare. Se pare insa ca in ciuda omniprezentei mesajelor sexuale, conceptia despre viata sexuala nu s-a schimbat foarte mult. Ne-am fi asteptat ca varsta la care isi incep oamenii viata sexuala sa fi scazut, dar nu exista un trend general care sa confirme acest fapt. In realitate, statisticile sunt aproximativ la fel.

Surprinzator, persoanele care schimba mai des partenerii sexuali nu sunt mai expuse la HIV. S-ar parea ca alti factori, in special cei sociali (saracia, egalitatea sexelor) favorizeaza transmiterea HIV.

Sexul in cifreMonogamia este in continuarea preferata de adultii din majoritatea tarilor in cauza. Marea majoritatea a persoanelor a indicat un singur partener sexual recent. Barbatii au mai multe partenere sexuale de-a lungul vietii, dar in unele tari industrializate femeile recupereaza la acest capitol.

Varsta la care isi incep femeile activitatea sexuala a crescut, iar in tarile in curs de dezvoltare, acest fenomen poate fi coroborat cu cresterea varstei la care femeile se casatoresc. Varsta la care isi incep oamenii viata sexuala este de 15-19 ani, iar fetele sunt in general mai precoce decat baietii. In Indonezia, exista o situatie interesanta, baietii incepandu-si viata sexuala in jurul varstei de 18 ani, iar fetele in jurul varstei de 24 de ani.

Sexul premarital este mult mai des intalnit, dar este interesant faptul ca persoanele casatorite au parte de mai mult sex decat tinereii aflati la inceput de drum. Un alt rezultat interesant arata ca femeile casatorite sunt mai predispuse la infectii de natura sexuala. Motivul invocat este acela ca femeile singure au un cuvant mai puternic de spus in alegerea metodei de protectie.

Prezervativul a inceput sa fie una dintre metodele preferate de contraceptie, in special in cazul femeilor. Acest fapt este mai pregnant in societatile industrializate.

Iata si cateva statistici mai amuzante realizate de Durex:

- Peste 35% dintre respondenti au facut sex neprotejat cu o persoana despre al carei trecut sexual nu stiau nimic.

- Danezii (64%), suedezii (64%), japonezii (58%), norvegienii (58%) si sud-africanii (58%) fac cel mai des sex neprotejat. Indienii si spaniolii sunt mai putin inconstienti.

- Oamenii fac in general sex de 103 ori pe an, cei mai activi fiind cei cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani. Francezii si ungurii fac cel mai des sex, iar persoanele din Japonia, Hong Kong si Singapore sunt mai lenese.

- Preludiul dureaza cam 19.7 minute, dar femeile su spus ca ar dura mai putin, iar francezii si germanii petrec mai multe minute la inceput. 17% dintre femei si 45% dintre barbati au orgasm de fiecare data cand fac sex. Italienii sunt cei mai fericiti, 61% dintre acestia (si femei si barbati) au orgasm de fiecare data. 25% dintre respondenti au mimat orgasmul cel putin o data in ultimul an.

- 21% dintre intervievati au avut mai mult de 10 parteneri. Barbatii au avut in general 12.4 partenere, iar femeile au avut 7.2 parteneri in medie.

- 27% dintre respondenti detin un vibrator, 60% dintre sud-africani se uita la materiale pornografice, 55% dintre danezi prefera sa fie legati la ochi sau la maini, iar jucariile sexuale sunt preferate mai ales de islandezi.

Foto: skins.be

Un articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.