Este unul dintre cei mai mari actori de comedie din lume si produce anual din publicitate si drepturi de autor aproximativ 30 de milioane de dolari.

Nascut in urma cu 57 de ani, pe data de 21 iulie, Robbin Williams este unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood-ul vremurilor noastre. Impresionanta sa cariera artistica se intinde pe mai bine de 35 de ani, timp in care a primit nenumarate premii pentru prestatiile sale, intre care putem enumera cele 5 distinctii pentru 'cel mai bun actor', 4 Grammy-uri si 10 premii pentru 'cel mai bun actor de comedie'.

Asa cum ne-am si obisnuit cu el, Robbin Williams, s-a remarcat prin rolurile sale din filmele de comedie, fiind unul dintre actorii pe care noi, publicul, l-am urmarit cel mai des si care ne incanta de fiecare data.

Robbin Williams s-a nascut intr-o familie buna, mama sa fiind fotomodel, iar tatal sau fiind director de vanzari al companiei Ford. De tanar a primit cea mai buna educatie, urmand scoli de renume.

Primul rol pe care l-a jucat a fost la varsta de 4 ani, cand a inceput sa o imite pe bunica sa prin casa. Fascinati de modul in care tanarul Williams „interpreta” rolul de bunica parintii lui si-au canalizat atentia spre a-l educa pentru acest domeniu. Astfel, in anul 1973 Robbin devinde unul dintre cei 20 de studenti care incep sa urmeze studiile celebrului colegiu Juilliard School.

Aici il intalneste pe cel care urma sa joace celebrul rol al lui Superman, Christopher Reeve, cu care devine cel mai bun prieten. De altfel, dupa ce Reeve se accidenteaza si ramane paralizat, Robin isi viziteaza bunul prieten la spital, unde se gandeste sa joace rolul unui doctor rus excentric, reusind sa-l faca pe acesta sa rada pentru prima oara de la teribilul accident.

Cea dintai aparitie televizata a actorului Robbin Williams, dupa terminarea studiilor la Julliard sub comanda celebrului producator de origine romana John Houseman, este in cadrul serialului de televiziune "Happy Days". Practic aici se cizeleaza si se remarca viitorul mare actor Robbin Williams.

Pana la sfarsitul anilor ’80 Wiliiams devine un actor matur, bine conturat si pana in prezent acumuleaza un portofoliu impresionat de aproximativ 80 de filme de succes, printre care celebrul rol din "Mrs. Doubtfire", "What dreams may come", "Robots", "Night at the museum", "Cars", "Aladdin" si "Happy Feet".

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

De-alungul carierei, atat prin rolurile sale cat si prin filmele pe care le-a produs, Williams reuseste sa incaseze peste 6 miliarde de dolari, din care un procent destul de mare ii revin direct lui.

Mai putin frumoasa in cariera celebrului actor este perioada anilor '80, cand devine puternic dependent de cocaina, de care insa reuseste sa scape. Urmatorul obstacol din viata actorului este si inceputul anilor '90, cand alcoolul pune stapanire pe el, sfarsind internat la o clinica de dezintoxicare.

Robbin Williams s-a aflat in atenita publicului si ca urmare a celebrului divort, pe care l-a finalizat in acest an, de ce-a de-a doua sa sotie, dupa mai bine de 19 ani de casnicie.

Robbin Williams are in prezent trei copii din doua casatorii. Este unul dintre cei mai mari actori de comedie din lume si produce anual din publicitate si drepturi de autor aproximativ 30 de milioane de dolari.

Citeste si:
Cine este prima soție a lui CRBL? Artistul a mai fost căsătorit...
Cine este prima soție a lui...

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.