Astazi "ele" sunt doar mituri. Astazi poate ne e greu sa credem ca vor exista. In 2030 lumea poate o sa fie un pic diferita...

Pana in 2030, nu o sa fie necesar sa mai invatam o limba straina
Astazi invatam o limba straina ca sa putem sa ne largim orizonturile, ca sa putem comunica cu alte persoane din diferite colturi ale lumii. Oamenii de stiinta sustin insa ca in 20 de ani de acum bariera limbii care desparte foarte multi oameni va disparea, iar comunicarea intre oameni va cunoaste o noua era.

Profesorii britanici sustin ca este foarte posibil ca dupa 2030 orice limba va putea sa fie tradusa coerent cu ajutorul unui simplu gadget ce se poate atasa sub forma de casca sau earphone. Acest lucru ne va permita sa putem sa discutam in orice limba a planetei fara sa fim nevoiti sa invatam in prealabil nimic.
Aceiasi oameni de stiinta presupun ca bazele acestei teorii au fost puse deja prin intermediul google translate.

Pana in 2030, sute sau poate chiar mii de oameni vor avea peste 150 de ani
Profesorul Aubrey de Grey, editor Rejuvenation Research, sustine ca pana in anul 2030, medicina o sa progreseze atat de mult inca oamenii vor putea sa traiasca lejer peste 150 de ani. Chiar daca acest lucru nu o sa fie foarte generalizat, sute sau poate chiar mii de oameni isi vor permite sa acceseze anumite tratamente sau pachete de ingrijire medicala care sa le permita sa traiasca mult mai mult decat alte persoane.

De Grey crede ca dupa descoperirea unui tratament impotriva cancerului teoria lui va incepe sa prinda contur.

Pana in 2030, doar 2% din totalul oamenilor de pe Pamant o sa traiasca in saracie

Aceste predictii sunt in prezent considerate mituri, mai ales daca tinem cont de ultmii trei ani si contextul crizei economice. Totusi, analistii sustin ca politicile economice duc catre o viata mai buna. Astfel, pentru a sustine idea, cercetatorii britanici apeleaza la teoria urbanizarii si ne arata faptul ca in ultimii 20 de ani gradul de urbanizare a crescut incredibil de mult. Acest lucru a oferit mai multor oameni posibilitatea de a castiga bani si de a duce o viata mai buna.

De asemenea,in ultimii 20 de ani gradul de alfabetizare in randul populatiei a crescut foarte mult, iar acest lucru dovedeste faptul ca exista posibilitatea ca oamenii sa-si gaseasca job-uri mai bine platite.

Citeste si:
Renovarea inteligentă! Alegerea iluminatului potrivit pentru un...
Renovarea inteligentă!...

Pana in 2030, legumele si fructele vor creste pe Zgarie-Nori
Cum orasele incep sa ocupe locuri din ce in ce mai vaste, iar gradul de poluare creste simtitor, agricultorii au inceput deja sa gaseasca solutii care sa combata si lipsa terenurilor arabile cat si gradul de poluare foarte ridicat.

In Tokyo anumiti producatori de salata au inceput sa creasca legumele pe acoperisurile zgarie norilor, iar produsele, sustin ei, sunt la fel de sanatoase si gustoase ca cele crescute in pamant.
Cercetatorii transmit ca aceasta este varianta moderna a agriculturii, iar de la tractor pana la cultivarea legumelor pe blocurile de sticla nu mai este decat un pas. Sau mai bine zis... un pic peste 20 de ani.

Pana in 2030, vor exista foarte multe automobile care sa conduca singure
In prezent producatorii de masini lucreaza pe doua fronturi. Primul este dezvoltarea unui automobil 100% eco, care sa aibe aceleasi performante ca unul care functioneaza pe benzina, si care sa nu mai foloseasca combustibil si doi, dezvoltarea unor sisteme de pilotare automata.

Citeste si:
George Buhnici atrage din nou atenția asupra sa. Declarațiile...
George Buhnici atrage din nou...

Sunt convins ca multi dintre noi au visat sa se suie in masina personala si in loc sa apuce volanul sa conduca s-au gandit ca pot apuca ziarul, cafeaua sau telecomanda de la DVD pentru a urmari un film pana la birou.

Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru o sa fie posibil, chiar daca nu va exista un sistem generalizat care sa fie fiabil pana in 2030.

Pana in 2030, turismul o sa cucereasca spatiul
In acest moment, in afara de astronauti, exista foarte putin oameni care pot sa se mandreasca cu faptul ca au iesit in spatiu. Exista mai multe probleme la acest capitol, dar sa spunem ca cel mai apasator este faptul ca o iesire in spatiu (ca turist) este foarte costisitoare.

Totusi, premizele sustin un alt adevar. Pana in 2030, turismul in spatiu o sa fie mai accesibil ca niciodata, deoarece costurile vor fi gandite sa se reduca tocmai pentru a incuraja consumul de aceste servcii, iar oamenii sa participe indirect (prin cumpararea de pachete accesibile ca pret pentru a zbura in spatiu) la sustinerea proiectelor de cercetare a cosmosului.

Citeste si:
Roboții creativi, acum în România
Roboții creativi, acum în...

Pana in 2030, foarte multi oameni vor avea iubite/iubiti roboti
Aceasta este probabil una dintre cele mai bizare predictii, dar trebuie sa recunoastem ca daca suntem un pic atenti nu este chiar atat de bizara. In prezent exista o lupta (mai ales din partea Japoniei) pentru dezvoltarea unui robot cat mai umanizat. Un robot care sa semene, sa se comporte si sa fie exact ca un om. Cercetatorii sustin ca acest pas nu este mai departe de 15 -20 de ani de acum incolo.

Cum exista foarte multe persoane singure, ciudate sau pur si simplu non-conformiste, suntem convinsi ca pana in 2030 foarte multi oameni vor avea iubite/iubiti roboti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.