A gandi pozitiv este , fara indoiala, cel mai bun atuu, al carui sens ramane dorinta de a fi fericit, de a gasi sensul perpetuu al vietii, in adevaratul sens al cuvantului.

Poate multora li s-a intamplat sa aiba o zi frumoasa si apoi sa auda o remarca nu tocmai placuta, care sa le strice toata buna dispozitie. Cuvintele pot intepa unori mai tare decat spinii si pot creea o impresie fada despre libertatea de alegere intre bine si rau.

Traim inconjurati de cuvinte, de priviri sincere sau mai putin oneste. E usor sa judecam pe altii, dar mai greu sa ne uitam la barna din ochiul nostru, spune un proverb. Putini sunt cei care acorda importanta acestui joc de cuvinte. De obieci e mai bine sa critici decat sa fii autocritic. De aceea, este foarte important sa gandim pozitiv. Sa nu ne lasam afectati de anumite gesturi sau expresii aruncate fara sens.

A gandi pozitiv inseamna a-ti creea un scop in sine, o certitudine ca lumea nu este un capat de ata. A gandi pozitiv inseamna in primul rand a avea incredere in tine, a reusi sa vezi mereu si parte buna a lucrurilor. Asta inseamna ca, atunci cand crezi ca nu exista o iesire dintr-un impas, fie el cat de mic, sa crezi in sansa ca maine va fi altfel. Nu e bine sa vezi numai partea goala a paharului! Totdeauna este loc si pentru mai bine. Daca totul ar fi roz, nu ar mai exista critica! Si nici sensul gandirii pozitive!

Ce e mai frumos si mai simplu, decat un zambet, un gram de optimist intr-o lume in care, se pare ca oamenii nu mai au loc unii de altii. Trebuie sa invatam sa tratam cu cat mai multa indiferenta persoanele rauvoitoare, invidioase pe fericirea noastra . Ori fericirea ne apartine, o dobandim cu greu si e dreptul nostru sa ne bucuram de ea in fiecare clipa. Sa ne-o asternem pe chip si s-o afisam cu mandrie. Si sa nu uitam sa le-o impartim si altora.

Gandirea pozitiva este un atuu pentru frumusete (mai ales interioara!), comportament, altruism, chiar si numai pentru un cuvant! Exista atatea gesturi simple, nevinovate care ne pot lumina chipul. Daca oamenii ar fi ca florile, ar fi numai zambet, toata lumea ar radia de intelepciune si fericire. Din pacate, omul este singura dintre vietuitoarele pamantului, inzestrat cu ratiune, vointa si sentiment, atitudini, comportamente...

Citeste si:
10 trucuri psihologice puternice pentru a obține ceea ce vrei
10 trucuri psihologice...

Ghioceii au inflorit inaintea ultimei zapezi si, optimisti, incapatanati de optimism, au scos iarasi capusorul dupa ultima zapada, tocmai cand ar fi trebuit...sa se ofileasca sau si mai rau...
Ce exemplu! Poate unii...mai sceptici or sa spuna: prostii! Este bine sa se gandeasca inainte de a da verdictul final... Dumnezeu ne-a facut buni, cooperanti, frumosi. Ne-a imapartit tuturor calitati dar si defecte. E libertatea fiecaruia de a alege.

A gandi pozitiv este o arta care se invata. In fiecare zi ar trebui sa studiem cate putin, caci rezultatele or sa apara. Sa acceptam criticile cu zambetul pe buze. Sa adoptam varianta pesimistului “unde e loc de rau, se poate si mai rau”. Sa facem haz de necaz.

Optimismul ne poate aduce beneficii nesperate: o sanatate mai buna, un job sau o potentiala relatie. Conform unor studii, oamenii care gandesc pozitiv sunt mai putin stresati, suparati, deci au sansa de a trai mai mult. De asemenea daca la un interviu te prezinti sigur pe tine, optimist, ai sansa de a impresiona placut angajatorul, posibilitatea de a obtine job-ul dorit, crescand. Persoanele care gandesc pozitiv, interactioneaza mai bine in societate. Sunt mai placuti de ceilalti, deorece inspira incredere si energie pozitiva.

Citeste si:
VIDEO Klaus Iohannis: „Astăzi avem o rază de speranță și optimism”
VIDEO Klaus Iohannis: „Astăzi...

Este bine de stiut si faptul ca optimistii sunt mai norocosi decat pesimistii, vesnic nemultumiti, care au mereu ceva de obiectat.. Rautatile oglindesc de fapt frustrarile celor din jur. Nu stim niciodata ce ne rezerva viata. La un moment dat, poate vom avea nevoie chiar de cel pe care l-am subestimat.

A gandi pozitiv este , fara indoiala, cel mai bun atuu, al carui sens ramane dorinta de a fi fericit, de a gasi sensul perpetuu al vietii, in adevaratul sens al cuvantului.

Sursa: Kudika.ro

Poza: Hepta.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.