Afla ce anume trebuie sa mananci pentru ca inima ta sa se mentina sanatoasa cat mai mult timp!

Afla ce anume trebuie sa mananci pentru ca inima ta sa se mentina sanatoasa cat mai mult timp!

Este cat se poate de ingrijorator faptul ca foarte multi oameni sufera de boli cardiace, fie ca sunt predispuse genetic, cauzate de viata in conditii grele sau pur si simplu din neglijenta. Trebuie sa stii, conform unei vorbe clasice 'Esti ceea ce mananci', ca inima ta poate fi ajutata sa ramana in forma maxima cu ajutorul unor alimente care pot fi gasite cu usurinta pretutindeni. Iata ce va recomandam noi:

Soia reprezinta o binecuvantare pentru intreg organismul, fiind o sursa excelenta de proteine. Inima va fi ferita de depuneri de colesterol, asta pentru ca soia reduce cantitatea de LDL-colesterol, botezat si colesterolul rau. Aveti grija ce produse din soia cumparati, deoarece multe au sare adaugata si astfel riscati sa aveti probleme cu tensiunea.

Semintele de in sunt foarte bogate in fibre, acizi grasi omega 3 si omega 6. Daca fibrele ajuta semnificativ digestia, acizii omega 3 si 6 sunt esentiali si organismul ii procura numai din alimente, ei intervenind in multe procese care au loc la nivelul vaselor sangvine si cordului. Puteti utiliza seminte de in amestecate cu alte cereale la micul dejun.

Spanacul nu iti va face antebrate ca ale lui Popeye, insa te va ajuta sa te mentii mereu in forma. Contine mult fier, potasiu, magneziu (minerale excelente pentru inima) si vitamine precum E, C, K si complexul B. Iti recomandam spanacul proaspat in salate, insa poti sa-l consumi si din conserve.

Fasolea contine fibre, calciu si acizi esentiali omega 3. Acizii omega 3 previn infarctele miocardice, stabilizeaza placile de aterom si refac endoteliul vascular. S-a demonstrat printre altele ca ei intervin si in anumite stari emotionale, ajutand organismul sa se mentina intr-o stare de echilibru. Poti sa consumi fasolea putin fiarta in salate.

Citeste si:
Jurnalul AVOCADO NEWS, proiect educațional realizat în parteneriat...
Jurnalul AVOCADO NEWS,...

Capsunile, afinele, murele sau fragii fac numai bine inimii. Pe langa faptul ca au un gust deosebit, aceste fructe minunate contin substante antiinflamatoare ce creeaza un zid de protectia la nivelul cordului. Stim noi ca afinele sunt folosite la o bautura deosebita, insa nu va sfatuim sa consumati mai mult de un paharel, si acesta numai la ocazii speciale. Si nu, nu in fiecare zi este o ocazie speciala..

Nuci, alune, migdale, arahide. Mancati-le cat mai des cu putinta, deoarece efectele substantelor contine in ele sunt nenumarate. Aceste alimente contin fibre care ajuta digestia, grasimi mono si polinesaturate (considerate grasimi sanatoase) si cantitati mari de acizi omega 3. Inima, in mod special, va fi ferita de ischemii (privarea miocardului de oxigen), infarcte sau placi de aterom.

Uleiul de masline nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie. Contine grasimi mononesaturate si scade LDL-colesterolul. S-au facut numeroase studii pe indivizi din Grecia si s-a descoperit ca acestia sufereau in numar extrem de mic de boli cardiace. Nu degeaba dietele mediteraneene sunt considerate printre cele mai bune: au la baza uleiul de masline! Folositi-l la gatit, la salate sau la sosuri.

Citeste si:
Un sortiment de somon contaminat cu o bacterie periculoasă, retras...
ANSVSA a retras din magazine...

Avocado merge bine in salate. Este un fruct plin de grasimi mononesaturate. Ajuta in plus la absorbtia de licopen si beta-caroten, compusi esentiali pentru buna functionare a cordului. Poti sa incerci chiar o combinatie cu spanacul, fasolea si uleiul de masline intr-o salata revigoranta!

Somonul (si pestele in general) este bogat in acizi omega 3. Somonul contine astaxantin, un antioxidant foarte puternic care reduce radicalii liberi de oxigen. Carnea de somon reduce tensiunea arteriala, fiind recomandata celor hipertensivi. Daca puteti sa consumati somon de doua ori pe saptamana, trebuie sa stiti ca astfel scadeti riscul de aparitie al unui atac de cord de trei ori!

Ovazul poate fi gasit cu usurinta prin magazine sub forma de fulgi de ovaz. Acestia pot fi consumati dimineata, asigurand un nivel scazut de LDL-colesterol, nivel raspunzator de mentinerea arterelor cat mai 'curate'. Ovazul are acizi omega 3, cu toate beneficiile mentionate mai sus.

Citeste si:
Legume și fructe preparate termic, mai nutritive decât consumate în...
Legume și fructe preparate...

Nu te mai ghida dupa 'Mananc ca sa traiesc si traiesc ca sa mananc'. E drept ca poti manca orice poftesti, insa cu siguranta nu vei trai in bune conditii. Multe alimente extrem de sanatoase sunt atat de usor de gasit si pot fi incluse in orice alimentatie, iar beneficiile multiple sunt cunoscute si recunoscute de catre toti medicii.

Pastreaza-ti inima sanatoasa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.