Un sortiment de somon afumat a fost retras de pe rafturile magazinelor din București și Ilfov după ce a fost depistat că este infectat cu o bacterie periculoasă pentru sănătatea consumatorilor, potrivit unui anunţ publicat luni de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

 

Somon retras din comercializare după ce a fost identificat infectat cu o bacterie nocivă

”Va informăm că Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului BURREN SMOKEHOUSE, a inițiat retragerea de la comercializare și de la client a articolului menționat mai jos:

În cazul in care ați cumpărat produsul respectiv, va rugam sa nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând sa primiți contravaloarea lui. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.” a scris luni ANSVSA.

Lista magazinelor în care se regăsea produsul contaminat


  • Magazin Biocorner Dorobanți, Str. George Călinescu nr 4, Sector 1, București

  • Magazin Biocorner Jolie Ville, Str. Erou Iancu Nicolae nr 103, Voluntari, Ilfov

  • Magazin Biocorner Corbeanca, Șoseaua Unirii nr 240, Corbeanca, Ilfov

Listeria monocytogenes este o bacterie gram-pozitivă, care provoacă listerioza. Această bacterie este facultativă anaerobă, capabilă să supravieţuiască cu sau fără oxigen. Bacteria se poate dezvolta şi reproduce în interiorul celulelor gazdă şi este unul dintre agenţii patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecţiile cu listerioza alimentară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.