Odata cu lansarea oficiala pe piata romaneasca, brand-ul Ron Barcelo s-a pozitionat pe segmentul premium al bauturilor alcoolice “tari”.

Marca de bauturi alcoolice Ron Barcelo s-a lansat oficial pe piata din Romania, pozitionandu-se pe segmentul premium al bauturilor alcoolice “tari”.

Ron Barcelo este un brand originar din Republica Dominicana, prezent in 37 de tari de pe 5 continente, cu o traditie de peste 70 de ani in producerea bauturilor alcoolice premium.

Istoria Ron Barcelo a inceput in anul 1929, cand Julian Barcelo, nascut in Mallorca, Spania, a ajuns in Republica Dominicana si, dupa un an, in 1930, a infiintat Barcelo & CO in orasul Santo Domingo. In prezent, Ron Barcelo este una dintre cele mai apreciate marci premium din Spania. Specificul Ron Barcelo consta intr-o atenta selectionare a mierii din trestia de zahar care provine din Caraibe. Procesul de fermentare a melasei din trestia de zahar este influentat si de situarea geografica, clima din Republica Dominicana fiind un un factor de o deosebita importanta in ceea ce priveste procesul de fabricatie. Un alt element important este actiunea de distilare a alcoolului – procedeu care permite obtinerea unui nivel echilibrat de arome parfumate.

"Prezenta Ron Barcelo pe o piata ca cea din Romania este un lucru cat se poate de natural in contextul in care brand-ul se afla in plin proces de expansiune si este deja prezent in alte 17 tari din Europa. Totodata, piata romaneasca manifesta o tendinta de crestere atat in ceea ce priveste bauturile alcoolice in general, cat si in ceea ce priveste segmentul premium. Pentru viitor intentionam sa largim aria de distributie pentru ca suntem increzatori in potentialul de dezvoltare al pietei si mizam pe faptul ca, pe masura ce va creste puterea de cumparare si familiarizarea cu marcile de prestigiu internationale, tot mai multi consumatori se vor orienta spre calitate si produse premium - de altfel, elemente definitorii ale brandului Ron Barcelo", a explicat Juan Maria Jorje Riesco, reprezentantul spaniol al companiei cu investitii romano-spaniole care importa in Romania marca Ron Barcelo.

Citeste si:
Tavi Clonda, declarații după ce Gabriela Cristea a fost acuzată că...
Tavi Clonda, declarații după...

In elaborarea strategiei de marketing, brand-ul Ron Barcelo a mizat pe prezenta produselor sale in baruri si cluburi "in voga", demarand un set de actiuni de promovare in special pe litoral, in aceasta vara. In acest sens, campania de promovare a brand-ului prin intermediul petrecerilor Ron Barcelo are la baza ideea organizarii unor "Fiesta" unde senzatiile, ritmul, bautura si animatoarele reprezinta ilustrarea spiritului Ron Barcelo de pe plajele fierbinti din Republica Dominicana.

Romul Barcelo este prezentat in trei versiuni: Ron Barcelo Anejo, Ron Barcelo Gran Anejo si Ron Barcelo Imperial, serie completata de lichiorul de rom Ron Barcelo Cream.

Ron Barcelo Anejo

Face parte din clasa romurilor superioare, pastrate pentru a se invechi in butoaie de stejar american. Are o culoare roscat-aurie si aroma intensa de lamaie verde, vanilie, caramel si piper alb.

Citeste si:
Sebastian Dobrincu, nevoit să se opereze de urgență la picior:...
Sebastian Dobrincu, nevoit să...

Ron Barcelo Gran Anejo

Gran Anejo este rezultatul combinarii romurilor dominicane invechite in butoaie de stejar, mai mult de patru ani. Culoarea apropiata de cea a chihlimbarului se imbina cu aroma fructelor zaharisite, caramelelor si vaniliei.

Ron Barcelo Imperial


Ron Barcelo Iimperial are culoarea chihlimbarului si aroma de vanilie, la care se adauga note subtile de fructe tropicale. Combinatiile de romuri superioare si procedeul de invechire confera savoarea si taria produsului finit. Imperial a fost premiat in 1999 si 2000 de Institutul de Testare a Bauturilor din Chicago, cu 97 de puncte din 100, la categoria "Cel mai bun rom din lume".


Ron Barcelo Cream

Produsul s-a lansat ca raspuns la cerintele pietei, adresandu-se atat consumatorilor de creme, cat si consumatorilor de rom. Ron Barcelo Cream imbina diverse arome exotice - nuci de cocos, ananas, migdale, alune si vanilie.

Citeste si:
Medicii i-au pus diagnosticul lui Cătălin Botezatu, după ce a ajuns...
Medicii i-au pus diagnosticul...

Ca importator unic pentru Romania, S.C Forprest Biovik Trans S.R.L. importa trimestrial aproximativ 90.000 de produse ale marcii Ron Barcelo, precum si ale altor brand-uri din portofoliul Destilerias MG - MG Master`s Dry Gin, Gin MG, MG Kievskaya Vodka, MG Prince Igor Vodka. Destilerias MG este o fabrica cu 150 de ani de experienta in domeniul alcoolului, iar din anul 1940, direct producatoare de bauturi alcoolice. Fabrica este situata in orasul Vilanova i la Geltru, oras mediteranean recunoscut in cultura vinicola, in apropiere de Barcelona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.