Rareori se intampla sa ai senzatia ca poti vedea un film de “n” ori fara sa te plictisesti.

Rareori se intampla sa ai senzatia ca poti vedea un film de “n” ori fara sa te plictisesti. Insa in cazul anumitor productii cinematografice acest lucru este posibil, desi niciodata intamplator.

Nu este printre cele mai simple lucruri sa realizezi un film. Cu atat mai putin usor este sa realizezi un film care sa “sparga” recorduri de box office si sa se inscrie in istoria celor mai apreciate productii cinematografice. In urma mai multor studii s-a constatat ca exista 2 categorii de scene care ajuta un scenariu bun sa devina excelent. Pe langa scenele tensioante de diverse tipuri, un film care se vrea superproductie ar trebui sa contina macar o scena de sex si una de lupta.

Sexul vinde, iar acest lucru este cunoscut de mii de ani. “Voyeurismul cinematografic” va fi mereu la moda - barbatii in mod special nu vor ezita niciodata sa se uite la o scena erotica dintr-un film, mai cu seama daca actritele se remarca prin calitati fizice. Nu de putine ori auzim ca “x” sau “y” vrea sa mearga la film doar pentru ca protagonista acestuia este Angelina Jolie.

Scenele de lupta sunt de asemenea adresate cu precadere barbatilor. Inca din vremea Romei Antice se stia ca multimea are nevoie de “paine si circ”. Astfel, erau organizate periodic lupte cu gladiatori, pentru amuzamentul maselor. Acestia se razboiau de cele mai multe ori pana la moarte in cadrul unor spectacole sangeroase, in fata carora publicul se entuziasma, apreciindu-i valoarea in mod pozitiv sau negativ.

Vremea luptelor reale a apus, dar nu si nevoia oamenilor de violenta, care a gasit ctalizatorul de baza in forma cinematografiei. Aproape orice film modern se bazeaza pe cateva scene sangeroase si tensionate, intrigi si legaturi amoroase demne de comentat.

Empire Magazine and TV Guide a considerat ca cea mai buna scena de lupta dintr-un film este cea a debarcarii pe plaja din Omaha a trupelor aliate din filmul “Saving Private Ryan”, in regia lui Spielberg. Selectia a fost facuta in functie de impactul vizual, care a determinat rememorarea scenei respective de cei care au vizualizat-o. Aceasta lupta fictiva a fost considerata cea mai realista pe segmentul sau si avand in vedere ca pentru filmarea celor cateva minute au fost inregistrate costuri de 11 milioane $, probabil ca era si cazul... . Toate hainele si echipamentele soldatilor erau replica fidela ale celor folosite in Al II-lea Razboi Mondial. De asemenea, pentru crearea senzatiei de autenticitate a luptei, au fost solicitate serviciile unor soldati irlandezi.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

O alta scena memorabila de lupta, pe care cu siguranta toata lumea si-o aminteste a avut loc in filmul Braveheart si descria batalia de la Stirling. Scena incepe cu discursul emotionant si incurajator pe care Mel Gibson il tine soldatilor, pentru ca apoi sa se dezlantuie intr-unul dintre cele mai violente razboaie din istoria cinematografiei. Este o scena care induce indeea de libertate si de lupta pentru o cauza nobila, motivand sangerosul mod in care soldatii irandezi sfarsesc.

Sex + violenta = ...

Autor: Andrei Dutulescu



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.