Se prea poate sa ridicati sceptici o spranceana in timp ce veti citi acest articol. Aveti tot dreptul. Asa am facut si noi in timp ce descopeream aceste povesti de supravietuire uimitoare care frizeaza posibilul. Iata care sunt:

6. Omul care a supravietuit 60 de ore sub apa

Este dimineata zilei de 26 mai, 2013. Undeva in Golful Guineei, cel mai probabil din cauza unui val puternic, un remorcher al companiei Chevron incepe sa se scufunde. Pe el se afla 12 persoane, printre care si bucatarul Harrison Okene, un nigerian de 29 de ani.

Okene se afla la toaleta atunci cand vasul s-a rasturnat si a inceput sa se scufunde. Se astepta ca intreaga ambarcatiune sa fie invadata de apa, dar nu a fost asa. In timp ce vaporul se scufunda, Okene a reusit sa gaseasca o punga de aer. A supravietuit in acea bula de aer timp de 60 de ore, auzind in permanenta zgomotul produs de pestii care devorau cadavrele colegilor sai.

Dupa 60 de ore chinuitoare, Okene a fost salvat de scafandri veniti sa recupereze corpurile cadavrelor. Nu si-a revenit inca dupa experienta traumatizanta prin care a trecut si spune ca are de multe ori impresia ca patul se scufunda sau ca este inca sub apa.

Foto: epava, Marea caraibelor sursa Shutterstock

5. Barbatul care a „calarit” o tornada

In 2006, Matt Suter se afla in casa bunicii sale cand vreme a inceput sa se schimbe. Tocmai se pregatea sa inchida fereastra cand lucrurile au luat-o complet razna. Brusc, sunetul a devenit asurzitor, mobila a inceput sa „zboare” prin incapere si intreaga casa se misca din temelii. Era cat se poate de clar ca ceea ce parea a fi o simpla furtuna, era, de fapt, o tornada.

Inainte sa isi dea seama ce se intampla, Suter a fost aspirat printr-un perete care abia se prabusise si prins in vartejul tornadei. Posibilitatea ca el sa supravietuiasca unui astfel de accident era imposibila. Numai ca a facut-o.

Cand si-a recapatat cunostinta, Suter se afla aproximativ 400 de metri departare de casa. Scapase cu doar cateva vanatai dintr-un vartej care l-a rasucit cu peste 240 de kilometri pe ora, dupa care l-a aruncat intr-un camp.

Citeste si:
Furtuna Isha face prăpăd în Europa. Nordul Scoției este sub alertă...
Furtuna Isha face prăpăd în...

Foto: tornada puternica sursa Shutterstock

4. Un copil a supravietuit unui accident aviatic si a coborat un munte inghetat

Pe 19 februarie 1979, Norman Ollestad Jr zbura impreuna cu tatal sau si alte cateva persoane spre Muntele Ursului. Avionul in care aflau a fost prins intr-o furtuna si s-a prabusit pe munte, la 2.600 de metri altitudine. Ollestad, pe atunci in varsta de 11 ani, impreuna cu iubita tatalui sau au fost singurii supravietuitori ai accidentului.

Pentru ca povestea sa para mai incredibila decat e deja, elicopterul trimis sa ii salveze nu i-a vazut, asa ca cei doi au decis ca, daca vor sa supravietuiasca, trebuie sa coboare singuri versantii inghetati. Cum trebuia sa fie un zbor scurt, Ollestad nu avea la el nici macar o pereche de manusi, daramite un echipament potrivit.

Cu o putere aproape supraomeneasca, Ollestad a reusit sa ignore durerea, frigul, teama sau faptul ca Sandra, iubita tatalui sau, si-a pierdut echilibrul la un moment dat si a cazut sub privirea sa neputincioasa. Dupa opt ore, copilul a reusit sa ajunga la poalele muntelui intr-o stare/conditie surprinzator de buna.

Citeste si:
Puya și Melinda, în stare de șoc la America Express. Poveștile...
Puya și Melinda, în stare de...

3. Omul care a supravietuit 70 de zile in desert

In 2006, Ricky Megee se afla in Outback, Australia, cand trei barbati, ramasi fara benzina i-au cerut ajutorul. In locul unui „multumesc”, cei trei l-au rapit si l-au abandonat pe Megee in desert.

Negasind drumul inapoi, tanarul si-a construit un adapost din crengi de copac si frunze si s-a hranit cu broaste, soparle si lipitori. Sete si-a astamparat-o cu propria urina.

Trei luni mai tarziu, Megee a fost gasit. Suferea de malnutritie severa, slabind in cele 70 de zile petrecute in desert peste 50 de kilograme.

Sursa: rickymegee.com

2. Cativa barbati au facut surf cel mai mare val tsunami inregistrat vreodata

Pe 9 iulie 1958, un cutremur a generat un megatsunami masiv care masura 524 m. Pentru comparatie, Empire State Building are 448, incluzand antena. Valul a fost atat de puternic incat a distrus toti copacii pe o raza de 525 metri in jurul golfului si a dezbracat solul pana la roca de baza in jurul intregului golf.

Citeste si:
VIDEO O barjă cu 1.700 de tone de cărbune s-a scufundat în Portul...
VIDEO O barjă cu 1.700 de...

Trei barci se aflau in acea zi acorate in Golful Lituya, printre care si ambarcatiunea lui Howard G. Ulrich.

Ulrich se afla pe vas impreuna cu fiul sau, Sonny, de doar opt ani. Valul le-a smuls barca din ancora si le-a matura bordul. Se asteptau ca nava sa se scufunde in acel moment, numai ca, spre surprinderea celor doi, barca se afla deasupra valului si nu sub el. Au calarit valul imens, care se misca cu o viteza de 1046 kph, timp de 25 de minute.

1. Barbatii care au stat sub o bomba atomica

Iata-i pe cei mai curajosi sase oameni care au trait vreodata: colonelul Sidney Bruce, locotenent-colonelul Frank P. Ball, maiorii Norman Bodinger si John Hughes, caporalul Don Lutrel si cameramanul George Yoshitake. Cei sase, de buna voie si nesiliti de nimeni, au acceptat sa stea sub o bomba atomica.

n clipul de trei minute de mai sus, cinci dintre ei sunt prezentati in mijlocul desertului langa un semn care atentioneaza „GROUND ZERO – POPULATION 5”. Doua avioane care zboara deasupra lor lanseaza o racheta nucleara si, in timp ce aceasta explodeaza, cei cinci privesc nonsalant.

Citeste si:
Căpitănia Tulcea: Nu există pericol de scufundare în cazul vasului...
Căpitănia Tulcea, declarații...

E drept, nici unul din cei sase nu au murit pe loc. Nici nu li s-au topit fetele, nici nu au devenit mutanti supereroi. Dar, cei mai multi dintre ei au suferit sau murit de cancer.

Foto main: grup de oameni privind ingrijorati spre cer sursa Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.