Einstein a fost corigent la matematica. Razboiul de 100 de ani a durat 100 de ani. Camilele depoziteaza apa in cocoasa. Sunt doar cateva dintre informatiile pe care le luam drept adevaruri generale. In realitate, sunt cele mai comune erori din cultura generala. Curiosi sa le aflati si pe celelalte?

Einstein a fost corigent la matematica. Razboiul de 100 de ani a durat 100 de ani. Camilele depoziteaza apa in cocoasa. Sunt doar cateva dintre informatiile pe care le luam drept adevaruri generale. In realitate, sunt cele mai comune erori din cultura generala. Curiosi sa le aflati si pe celelalte?

1. Culoarea rosie intarata taurii

Taurii, ca orice alta bovina de fel, nu pot distinge culoarea rosie. Ceea ce ii intarata nu este culoarea in sine, ci atitudinea. Ataca panza datorita faptului ca taurii o asocieaza cu o zona sensibila: trunchiul.

2. Oamenii au doar cinci simturi

Oamenii au mai mult de cinci simturi. Cei mai multi oameni de stiinta sunt de parere ca, in realitate, omul are cel putin noua. Unii vorbesc chiar de 20 de simturi. Pe langa gust, miros, vazut, auz si simtul tactil, pe lista ar mai intra si foamea, setea, presiunea, durerea si multe altele.

3. In Evul Mediu oamenii mureau tineri

Ideea general impartasita este ca in Evul Mediu media de viata era 35-40 de ani. Faptul nu este chiar atat de departe de adevar, mai ales daca luam in considerare gradul ridicat al mortallitatii infantile. Vorbim totusi despre o perioada in care medicina nu era foarte avansata. Daca treceau, insa, de varsta de 21 de ani, media de viata era de 64 de ani si nu 35 cum se crede.

4. Sex, sex si iar sex

Nu, barbatii nu se gandesc la sex la fiecare sapte secunde.

5. Marul, fructul interzis

In Biblie nu este mentionat numele fructului intezis. Nu se stie daca era mar, par sau cires. Tot ce se spune este doar ca era un fruct, dar nu se stie care anume.

6. Frankestein. Creatorul, nu monstrul

Frankestein era numele creatorului, nu al monstrului. Monstrul nu avea nume. De asemenea, creatorul monstrului era un student la medicina si nu un doctor cum este adesea mentionat.

Citeste si:
Ce s-ar putea întâmpla dacă nu ai mai transpira niciodată
Ce s-ar putea întâmpla dacă...

7. Ultimele cuvinte ale Mariei Antoinette

Lasa-i sa manance prajitura” nu sunt ultimele cuvinte ale Mariei Antoinette asa cum se crede. In realitate, Jean-Jacques Rousseau este cel care a scris aceste cuvinte pe vremea cand Maria Antoinette avea doar 10 ani.

8. Piramidele au fost construite de sclavi

Pentru construirea piramidelor a fost mobilizat intre poporul egiptean, iar in schimbul muncii primeau adaposturi gratis, hrana si chiar o mica plata.

9. Urechelnitele intra in urechi

Cand auzi de urechelnite, nu stii cum sa iti pazesti mai bine urechile. Din cauza numelui pe care il au, se crede ca urechelnitele patrund in organul auditiv unde penetreza timpanul pentru a-si depune ouale. Nimic mai fals. Numele lor vine de la partea din spate care are forma de pavilion al urechii si nu de la obisnuinta de a-si depune ouale in causul urechilor noastre.

Citeste si:
VIDEO Românii, sclavi pe șantierele din Marea Britanie. Poliția a...
VIDEO Românii, sclavi pe...

10. Transpiratia este urat mirositoare

Transpiratia este inodora. Contine insa substante organice care servesc ca hrana pentru diverse bacterii. Cand acestea incep sa se descompuna, mirosul transporatiei devine neplacut.

11. Camilele depoziteaza apa in cocoasa

In realitate, camilele depoziteaza apa in stomac, insa aceasta este de ajuns doar pentru doua saptamani In cocoasa, se gasesc celule in care poate fi depozitata grasime. Camilele pot rezista timp indelungat fara apa datorita faptului ca incep sa transpire doar atunci cand temperatura corpului depaseste 41 de grade Celsius, dar si a faptului ca, in cazuri extreme, poate renunta la urinare.

12. Cantecul lebedei

Se spune ca, in apropierea mortii, lebada canta. Minunatul cantec de lebada este, in realitate, doar un mit. Are la baza o poveste veche, a lui Cygnus care, indurerat de moartea prietenului sau, a fost transformat de zei intr-o lebada si cu putin timp inainte de moartea lui a mai intonat un cantec nobil.

Citeste si:
10+ noțiuni de cultură generală pe care le-am învățat greșit
Erori răspândite de-a lungul...

Cu toate acestea, lebada originara din tundra scoate sunete melodioase insa nu atunci cand moare, ci in timpul zborului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.