O grupare de traficanți de persoane din Brașov, care ar fi ținut în sclavie zeci de bărbați, între care și copii, a fost destructurată de DIICOT. Inculpații sunt acuzați că își băteau și obligau victimele să muncească până la epuizare pe șantierele din Marea Britanie, fără să primească bani în schimb.

Poliția a efectuat percheziții la o grupare specializată în trafic de persoane, care ținea românii sclavi pe șantierele din Marea Britanie

16 persoane din localitatea Tărlungeni din județul Brașov sunt bănuite că ar fi pus la cale acest plan malefic, prin care convingeau persoane să meargă la muncă în Anglia. Le promiteau salarii bune, condiții decente și cazare. Odată ajunși acolo, oamenii erau lăsați fără acte și obligați să muncească în construcții fără să fie plătiți. Bătăile la care erau supuși și condițiile mizere au intensificat coșmarul acestora.

Procurorii au transmis că, din anul 2018 și până acum, suspecții ar fi reușit să strângă de la victimele lor aproape 250.000 de lire sterline. Cu acești bani și-ar fi cumpărat mașini, terenuri și bijuterii.

Polițiștii din Anglia și din România au reușit să destructureze această grupare și au identificat 29 de victime din țara noastră, printre care 4 minore, dar și posibile 55 de victime din Marea Britanie. Oamenii legii au descins la domiciliile suspecților, în data de 28 septembrie, iar 16 persoane au fost duse la audieri.

Comunicat DIICOT

„În luna august 2019, a fost semnat un acord de colaborare între autoritățile judiciare din România și cele din Marea Britanie, echipele comune de anchetă derulând o serie de activități specifice realizate sub coordonarea și cu sprijinul EUROJUST.

La data de 28 septembrie 2021, simultan pe teritoriul Marii Britanii (Londra) și pe cel al României, în județul Brașov, au fost efectuate 6, respectiv 9 percheziții domiciliare, la activitățile desfășurate pe teritoriul Marii Britanii participând și o echipă formată din polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, până în acest moment, în județul Brașov au fost identificate 29 de victime, 4 dintre acestea fiind minore. De asemenea, pe teritoriul Marii Britanii, au fost identificate 55 de alte posibile victime.

Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani și documente de călătorie.

16 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Burebista Brașov și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, precum și al atașatului de afaceri interne din Marea Britanie, în colaborare cu polițiști specializați din cadrul Poliției Metropolitane din Londra.” - polițiaromana.ro.

Citeste si:
VIDEO Scandal între Mitică Dragomir și protestatarul Marian Ceaușescu
VIDEO Scandal între Mitică...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.