Kenya inlocuieste imaginea presedintilor de pe monede, optand pentru animale salbatie, scrie BBC.

Pe monedele anterioare erau imprimate imaginile celor trei fosti presedinţi ai tarii, respectiv Jomo Kenyatta, Daniel arap Moi si Mwai Kibaki. Schimbarea a fost propusa ca urmare a faptului ca o mare parte din populatie vedea in asta o incercare a liderilor politici de a se promova.

Schimbarea este si un omagiu adus faunei salbatice, pe monede fiind printate acum imagini de lei, elefanti, girafe sau rinoceri. Reprezentantii bancilor au spus ca alegerea confera o "expresie fizica a unei noi tari mai prospere" si arata respect pentru mediul inconjurator.

S-a optat pentru aceasta modificare si ca urmare a presiunilor publice care au dus la o noua Constitutie, adoptata in 2010, prin care s-a consolidat democratia si drepturile omului (se stipula ca mondele nu trebuie sa poarte chipul cuiva).

Fiul primului lider al Kenyei, presedintele Uhuru Kenyatta, a spus ca acestea schimbare reprezinta "o schimbare mare si arata ca natiunea a parcurs un drum lung".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.