Aseara, la Gin Factory, in aplauzele unui public incantat de spectacolul oferit de finalistii etapei de Entertainment, Barmaniada a desemnat marele castigator al titlului de Barman al Anului.

Ultima provocare a competitiei a reunit cei mai talentati barmani de flair, care au pregatit cu profesionalism show-uri inedite si antrenante.

Etapa de Entertainment a debutat cu un moment spectaculos: cel mai mare brad realizat din shot-uri de Jameson Soda a fost cuprins de flacari. Cele 1000 de shot-uri au fost aprinse de Mihai Panfil si Costin Gache, reprezentanti de renume ai bartending-ului romanesc, care si-au demonstrat maiestria si indemanarea in fata publicului printr-o demonstratie de flair incendiara.

Barmanul Anului 2012

Cupa Barmaniada pentru Barmanul Anului s-a acordat luandu-se in considerare cel mai mare numar de puncte cumulat in urma participarii la toate cele 6 etape ale competitiei. Decizia finala a adus fata in fata primii doi, cei mai buni barmani, din clasament:Alexandru Tudor si Silviu Popa.

Alexandru Tudor a reusit sa acumuleze cele mai multe puncte pe parcursul competitiei, castigand astfel titlul de „Barmanul Anului 2012 in Romania”, alaturi de premiul cel mare, in valoare de 1000 € si, mai ales, de sansa de a reprezenta Romania la Jameson Bartenders Ball 2013, in Irlanda.

Pe parcursul celor 5 etape din cadrul Barmaniada 2012, Tudor a castigat locul I la Etapa de Bere si Vin, locul al III-lea la Mixologie si locul II la Entertainment.

In timp ce Bogdan Nicolae se pregatea sa anunte castigatorul, publicul imi striga numele. Atunci m-au cuprins emotiile, pentru ca simteam ca e posibil ca visul sa mi se-ndeplineasca. Nici nu mi-am dat seama cand am ajuns in bratele prietenilor din sala, bucuria a fost prea mare. Am participat pentru a treia oara la Barmaniada pentru a ma intrece pe mine insumi intr-o cursa contracronometru, pentru adrenalina si pentru experienta alaturi de profesionisti.” – a declarat Alexandru Tudor, Barmanul Anului 2012.

Citeste si:
„Bravo, ai stil!” 2023 se va difuza pe un alt canal. Când începe...
„Bravo, ai stil!” 2023 se va...

Castigatorii Etapei de Entertainment 2012

Locul I a fost ocupat de Vasile Sima, care si-a construit momentul in jurul unei exercitiu de flair complex. Cu o experienta de peste 4 ani in bartending, acesta a convins juriul si publicul prin miscari, indemanare si talent.

Castigatorul celui de-al doilea premiu, Tudor Alexandru, a surprins audienta cu un spectacol regizat in detaliu prin reinterpretarea cu succes a unor secvente din celebra trilogie a lui Francis Ford Coppola - The Godfather. Sticlele “si-au gasit nasul”, Tudor demonstrand ca stapaneste arta flairtending-ului la un nivel profesionist.

Andrada Apostolescu, castigatoarea locului al III-lea, a fost o aparitie inedita pe scena competitiei. Deghizata in gheisa, aceasta a creat o atmosfera speciala, manevrand sticlele si ingredientele cu o minutiozitate si eleganta specifica. Prin tematica pusa in scena, Andrada si-a dorit sa evidentieze asemanarea dintre cele 2 meserii: necesitatea unei pregatiri complete, atat la nivel fizic, cat si spiritual.

Citeste si:
Theo Rose a luat atitudine în mediul online. Ce spune despre...
Theo Rose a luat atitudine în...

Profesionalismul si talentul le-au adus concurentilor care au ocupat podiumul urmatoarele premii: 400 € - locul I, 250 € - locul al II-lea, 150 € - locul al III-lea.

Misiunea Barmaniada 2012 s-a incheiat cu succes: pe parcursul celor 5 etape, participantii au dat dovada de profesionalism, de talent si dedicare, de pregatire intensa si spirit de competitie. Un turnir al aromelor, o competitie multilaterala pe parcursul careia sunt antrenate toate aptitudinile si cunostintele acestei meserii. Barmaniada va reveni cu noi provocari anul viitor, pentru barmanii profesionisti, pentru juriul de specialitate si pentru publicul pasionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.