Facut cum trebuie, bartendingul poate fi o arta.

Probabil ti s-a intamplat de multe ori: iesi intr-un club, ceri barmanului o bautura "tare", iar el iti recomanda una din licorile verzi-albastrui care ard ficatul si nici stomacului nu-i fac foarte bine. Daca scenariul iti suna cunoscut, atunci este posibil sa nu fi avut cea mai grozava seara, si nici cea mai buna dimineata si, afli acum de la noi, e posibil sa nu te fi servit cel mai priceput barman.

Eu cred ca am avut noroc sa particip la unul din trainingurile organizate de Barmania, scoala de barmani, somelieri, mixologi si alte asemnea, si sa inteleg cum sta, de fapt, treaba cu bartendingul. Exista o prejudecata scarboasa in jurul acestei meserii, mentinuta, ce-i drept, si de barmanii sezonieri. Atunci cand e facut cum trebuie, bartendingul devine o arta. Si nu e nevoie sa treci pe la un training ca sa pricepi chestiunea aceasta, ci sa-l il privesti mai atent data viitoare pe omul din spatele barului, omul care inainte de toate trebuie sa iti ofere o experienta.

Traingul Barmania a insemnat mai mult decat o lectie de bun simt despre meseria de barista. Condusi de Mihai Panfil, trainerul barman cu ani buni de experienta in spate, am pornit intr-un itinerariu papilo-gustativo-informational fascinant. Savurand bauturi specifice diferitor culturi, am aflat, ca intre simtul gustativ al fiecarui popor si modalitatea de preparare a bauturilor exista o stransa conexiune. Astfel, englezii, de exemplu, isi vor prefera bauturile mai acre, in timp ce italienii amare, iar americanii dulci. Am mai aflat de ce Bond isi prefera Martini-ul agitat si nu amestecat. Tine tot de experienta senzoriala pe care o ai in timp ce-ti savurezi bautura: agitata, aceasta se racoreste si capata o oarecare nota frizzante, in timp ce amestecandu-l ii dai o anumita catifelare. Am baut cele mai delicioase cocktail-uri si am aflat cum palinca si cateva mere coapte pot fi ingredientele perfecte pentru un cocktail autohton extrem de placut.

Citeste si:
Top 5 investitii necesare pentru o afacere stabila
Top 5 investitii necesare...

Daca va numarati printre cei care, asemeni mie, habar nu aveau ca exista o diferenta intre romul cubanez si cel caraibian, aruncati un ochi pe site-ul celor de la Barmania. Veti gasi acolo o sumedenie de informatii, atat pentru cunoscatori, cat si necunoscatori. Plus ca acestia ofera si o gama larga de cursuri si training-uri numai bune de urmat.

Hai noroc!

Mai multe imagini in GALERIA FOTO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.