Drumul fiecaruia catre succes este diferit. Unii stiu de mici ce vor sa faca in viata si urmeaza acel traseu, altii se reinventeaza si isi schimba domeniul de activitate constant pana gasesc drumul pe careil doresc. Iata ce faceau cativa din cei mai de succes oameni la varsta de 25 de ani.

Lui J.K. Rowling i-a venit ideea cartii Harry Potter

Rowling avea 25 de ani cand i-a venit ideea sa scrie o carte despre un tanarul vrajitor Harry Potter si aventurile sale. S-a intamplat in timpul unei calatorii cu trenul ce a avut intarziere de patru ore. S-a apucat de scris in aceasi seara, dar i-a luat cativa ani pentru a termina prima carte.

A fost chiar concediata de la jobul de secretara pe care il avea, pentru ca era mereu cu gandul la Harry Potter.

Intre timp, s-a casatorit, a nascut o fetita, a divortat, a fost diagnosticata cu depresie clinica. A terminat de scris cartile in 1995 si le-a publicat in 1997.

Foto: Wikipedia.org

Jay Z canta, dar era relativ necunoscut

Foto: landmarkmedia sursa Shutterstock.com

Shawn Carter s-a nascut intr-una din zonele sarace ale Brooklyn-ului, New York. La varsta de 20 de ani a devenit Jay Z. Desi, in urmatori ani a cantat alaturi de rapperi mai mult sau mai putin cunoscuti, Jay Z era inca un nume necunoscut pe scena rap.

A cunoscut succesul din momentul in care, impreuna cu alti doi prieteni, a pus bazele casei de discuri Roc-A-Fell Records, la varsta de 27 de ani. La aceeasi varsta a scos si primul album, „Reasonable Doubt”.

Ralph Lauren lucra ca asistent la Brooks Brothers

Nascut Ralph Lifshitz, Ralph si-a schimbat numelela varsta de 15 ani. A studiat managementul la colegiul Baruch si a servit in armata pana la varsta de 24 de ani cand s-a angajat la Brooks Brothers.

La 26 de ani, Lauren a decis sa creeze o cravata in stil european, ceea ce a dus intr-un final la o oportunitate legata de Neiman Marcus.

Anul urmator, Ralph Lauren a lansat brand-ul „Polo”.

Foto: Wikipedia.org

Mark Zuckerberg pusese bazele Facebook si avea deja 300 de milioane de useri

Foto: Frederic Legrand sursa Shutterstock.com

Mark Zuckerberg lucra deja din greu la platforma online Facebook pe cand a implinit 25 de ani. In acel an – 2009 – compania a devenit profitabila si atinsese 300 de milioane de utilizatori. Desi entuziasmat, Zuckerberg era constient ca se afla abia la inceput de drum.

Citeste si:
Europa ar putea rămâne fără Facebook și Instagram. S-a emis un...
Europa ar putea rămâne fără...

Anul urmator a fost numit „Persoana anului” de catre revista People.

CEO-ul Starbucks, Howard Schultz era vanzator la Xerox

Dupa ce a absolvit de la universitatea Northern Michigan, Schultz s-a angajat ca om de vanzari la firma Xerox. Datorita succesului pe care l-a avut in cadrul Xerox, Schultz a fost recrutat de o companie suedeza, Hammerplast, care producea cafea.

In timp ce lucra pentru aceasta companie, a dat peste primul bar Starbucks, in Seattle, si s-a alaturat companiei la varsta de 29 de ani.

Foto: Wikipedia.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.