David Popovici cucerește și stabilește un nou record la Campionatul Mondial de junori de la Lima. Sportivul a câștigat medalia de aur în finala de 200 metri liber cu timpul 1:46,18.

David Popovici a câștigat a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de junori din Peru

David Popovici a cucerit o a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de junori de la Lima, în proba de 200 m liber, după ce a obținut aurul la ștafetă 4x100 m liber. David Popovici a avut un grup de aproape 30 de români care l-au susținut și l-au încurajat din tribune.

"Publicul m-a ajutat enorm, mă distrez, a fost o cursă foarte bună", a declarat David Popovici după ce a încheiat finala.

David Popovici a încheiat proba cu timpul de 1:46,18, astfel stabilind și un nou record al competiției. Medalia de argint a fost obținută de maghiarului Daniel Meszaros (1:48,19), iar medalia de bronz i-a revenit italianului Filippo Berxtoni (1:49,05).

Până la moment, România a câștigat la Campionatul Mondial de junori de la Lima alte două medalii de aur prin ștafeta de 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) și medalia de argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.

„România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”, anunţă Federaţia Română de Nataţie.

David Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta. De asemenea, David Popovici a reușit să devină la doar 17 ani cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber.

Citeste si:
A patra medalie de aur pentru România la Mondialele de Canotaj din...
A patra medalie de aur pentru...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.