România a reușit performanța și a cucerit a patra medalie de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia. Ultima medalie a fost obținută de echipajul de 8+1 feminin al României.

România a cucerit 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice

Echipa României, formată din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu a obținut medalia de aur, al patrulea aur pentru România. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au devenit campioane mondiale și au cucerit o altă medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Racice (Cehia), în proba de dublu vâsle feminin.

O altă medalie de aur a fost adusă de Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară. şi de echipajul masculin de dublu rame, format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan.

Echipajul Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru s-au clasificat pe locul cinci în Finala C a probei de dublu vâsle masculin. DelegaţiaRomâniei a participat la Campionatele de la Racice cu 11 bărci şi 35 de sportivi.

Precedenta ediţie a CM de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar atunci România a câștigat două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Rezultatele obținute de echipele României în finala Mondialelor de Canotaj de la Racice


  • Locul 1 la simplu vâsle feminin, categorie uşoară: Ionela Cozmiuc


  • Locul 1 la dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş


  • Locul 1 la dublu rame masculin: Marius Cozmiu și Sergiu Bejan


  • Locul 1 la 8+1 feminin: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria Ştefania Petreanu;

Citeste si:
Evolution Innovation Center, By Brandaffair incepe “distractia” in...
Evolution Innovation Center,...


  • Locul 4 la dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu


  • Locul 4 la patru rame feminin: Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Roxana Anghel


  • Locul 4 la patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci


  • Locul 6 la patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache.


  • Locul 6 la 8+1 masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2022 - 06 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.