David Popovici, dublu campion european la nataţie, a revenit în ţară de la competiţia continentală de la Roma, unde a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine. Înotătorul a fost întâmpinat pe plaiurile natale cu promisiuni din partea ministrului Sportului.

David Popovici, întâmpinat cu promisiuni de ministrul Sportului, la revenirea în ţară de la Europene

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat pe Facebook faptul că David Popovici a fost aşteptat într-un cadru restrâns şi că i-a promis campionului că se va ocupa de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

„A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma. L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului "Lia Manoliu". Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire”, a declarat ministrul Eduard Novak.

David Popovici a cucerit două medalii de aur în probele de 100 m liber (cu record mondial de seniori) şi 200 m liber, la Campionatele Europene de Nataţie.

David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, la Campionatele Europene de Natație de la Roma

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție.

La masculin, David Popovici a adunat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 de metri liber (46.86 secunde, nou record mondial de seniori). El a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.

Citeste si:
Ce promisiuni i-a făcut soția lui Nosfe artistului, după moartea...
Ce promisiuni i-a făcut soția...

Ascensiunea lui David Popovici


  • iulie 2021 - a câștigat patru medalii la Campionatul European de Juniori;

  • august 2021 - prima participare la Jocurile Olimpice, unde a ieșit pe locul 4;

  • noiembrie 2021 - câștigă medalia de aur la Campionatul European în bazin scurt;

  • iunie 2022 - a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta;

  • iulie 2022 - a câștigat 5 medalii la Campionatul European de Juniori;

  • august 2022 - a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de la Roma.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.