Mircea Lucescu, antrenorul echipe de fotbal Dinamo Kiev, avut și el de suferit din cauza războiului pe care Rusia l-a început în Ucraina în urmă cu nouăsprezece zile. Acesta nu și-a dorit să plece din Kiev, dar nu a avut de ales în momentul în care lucrurile au început să scape de sub control. 

Mircea Lucescu, despre excluderea sportivilor ruși

Antrenorul nu doar că a fost nevoit să fugă din calea armelor, dar are și o sumă de bani enormă blocată de băncile ucrainene. Nu este prima dată când lui Mircea Lucescu i se blochează în conturi milioane de dolari, în anul 2014 având parte de o experiență asemătoare. Nu își face prea mari grji pentru bani respectivi, ci mai degrabă pentru sportivii ruși care sunt excluși de peste tot.

El este de părere că sportul ar trebui să unească, nu să despartă două popoare care s-au înțeles atât de bine în trecut și care acum se luptă. Mircea Lucescu se gândește, de asemenea, cum să le dea o mână de ajutor celor afectați de izbucnirea războiului, pentru că mulți au rămas fără locuințe și fără cei dragi neștiind încotro să se îndrepte sau ce îi așteaptă pe viitor.

„În opinia mea, sportul ar trebui să unească. Este ca și cultura, ar trebui să nu aibă legătură cu politica. Am trăit războiul din 2014, când am fost nevoiți să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors.

Doi ani am jucat peste tot, dar niciodată acasă. Am crezut că s-a terminat așa, în schimb acum a început asta. Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla așa ceva, ucrainenii și rușii au trăit împreună ca frații. Acum problema este politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu vor exista învingători. Nu ar fi trebuit să se ajungă la acest punct.

După noaptea atacului rusesc, am rămas în Kiev timp de trei zile. Apoi, cu ajutorul UEFA și al Federației din Moldova, toți străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat în România, iar apoi în țările lor. Acum mă aflu la București, unde încercăm să ajutăm cât mai mulți oameni”, a declarat Mircea Lucescu, pentru tuttosport.com.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.