Mirceal Lucescu are o sumă mare de bani blocată în Ucraina, din cauza războiului pe care Rusia l-a început în urmă cu cincisprezece zile. Nu este singurul român care suferă din punct de vedere financiar, dar este unul dintre cei care nu își dorea să părăsească țara, pentru că nu se consideră un laș, doar că situația a început să scape de sub control și nu a mai avut de ales.

Mircea Lucescu a fost nevoit să vină în România

Pe data de 24 februarie, trupele armate ruse au invadat Ucraina, iar în ziua respectivă, Mircea Lucescu nu ar fi crezut că luptele vor dura pentru atât de mult timp și nici nu voia să fugă. Nu a fugit nici în 2014 și spera să nu o facă nici acum, dar și-ar fi pus viața în pericol și nu ar fi vrut lucrul acesta.

"Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, la Kiev, dar să vedem ce e cu starea de urgență. Cum să vin (n.r. la Bucureşti?) Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…", a declarat Mircea Lucescu, pentru fanatik.ro, în prima zi de război.

Potrivit Sport.ua, Mircea Lucescu are blocate cinci milioane de dolari de către băncile ucrainene, deoarece acestea au impus că nimeni nu poate retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe parcursul unui an, în contextul războiului început de Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Antrenorul român a mai avut o problemă asemănătoare în 2014, după izbucnirea conflictului militar din Donbas, când nu a mai putut retrage banii câștigați la Șahtior Donețk. La momentul actual, nu poate face nimic, ci doar să aștepte și să spere că lucrurile se vor rezolva cât mai repede cu putință.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.