Cristian Tudor Popescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep, după ce sportiva a câștigat la Melbourne Summer Set 1 cel de-al 23-lea trofeu din cariera sa. În plus, jurnalistul a avut și câteva sfaturi pentru tenismenă, cel mai important fiind acela de a se odihni înainte de Australian Open.

Cristian Tudor Popescu, încântat de setea de victorie a sportivei

Simona Halep a scos un scor 6-2, 6-3, în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, făcând în felul acesta un pas important pentru revenirea în Top 10 WTA, lucru pe care Cristian Tudor Popescu nu a avut cum să nu îl admire la românca noastră. Jurnalistul crede că decizia de a se retrage de la Sidney a fost și ea una corectă.

„Finala nu a fost dificilă pentru Simona, pentru că adversara ei, deși posesoare a unor lovituri puternice, a unui serviciu puternic, din punct de vedere tactic a greșit de foarte multe ori. Așa că sarcina Simonei nu a fost prea grea. Important e că Simona a adunat meciurile acestui turneu și că din punct de vedere psihic arată foarte bine. Este intactă dorința ei de a câștiga, vrea să joace din nou tenis de top 10 și poate, după cum arată în clipă de față.

Acum e locul 15. E o decizie corectă faptul că s-a retras de la turneul de la Sydney, ar fi însemnat totuși prea mult, probabil nu a mizat pe câștigarea acestui turneu, a vrut doar să adune meciuri. Acum, din punct de vedere strategic, e mai bine să se odihnească înainte de Australian Open care începe în 17 ianuarie. Problema e cum se va simți ea cu ea însăși, iar lucrurile arată bine din punctul ăsta de vedere. Simona are încă sete de victorie după atâția ani în care s-a luptat, a muncit enorm pentru a fi în vârful tenisului mondial”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Mai mult de atât, el este de părere că și prezența fostului ei antrenor, Darren Cahill, în tribune a avut un rol important și a ajutat-o pe Simona Halep să obțină victoria. Sportiva chiar i-a transmis un mesaj acestuia la ceremonie, mulțumindu-i pentru tot. Încă îl consideră parte din familie, deși el nu mai face parte din echipa sa. Cristian Popescu a mai adăugat că este mare lucru faptul că Darren are încă mare încredere în ea.

Citeste si:
Volodimir Zelenski anunță o viitoare victorie a Ucrainei: „Au...
Volodimir Zelenski anunță o...

„E un semn foarte bun această colaborare reîntregită cu Teo Cercel, preparator fizic, e foarte important pentru că Simona a avut probleme mari din punct de vedere fizic în 2021. În acest turneu, am văzut-o pe Simona Halep ducându-se la limită, trăgând de picioare după mingi care erau la mai mult de cinci metri distanță de ea, mingi ca și pierdute la care s-a dus fără reținere, cu viteză maximă.

Nu are nicio problemă fizică acum. Cred că a ajutat-o și prezența lui Darren Cahill, e important pentru ea că Darren și-a lăsat noua elevă după ce aceasta a câștigat celălalt turneu și a venit în tribună să o vadă și să o felicite cu pumnul strâns la final. Contează mult pentru Simona că Darren are în continuare încredere în ea și vine din prietenie să o vadă”, a adăugat el.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.