Gigi Becali a anunțat că nu mai investește în jucători. Interesul latifundiarului s-a mutat pe clopote pentru biserica din curtea cantonamentului, pe care a cheltuit 175.000 de euro. Astfel, FCSB a devenit primul club de fotbal care a cumpărat aceste obiecte bisericești.

Gigi Becali nu mai investește în jucători, ci în clopote pentru biserica din curtea cantomanetului

Obiectele au fost achiziționate pentru lăcașul de cult pe care Gigi Becali l-a construit lângă baza de pregătire a echipei sale. Șeful proiectului „Cumpărarea și instalarea clopotelor” a fost Alexandru Tudor, fostul arbitru devenit mână dreaptă pentru patronul FCSB și coleg în pelerinaje.

Vicecampioana României a achitat 145.000 de euro ca să ia 14 clopote, iar cel mai mare dintre ele e înalt de doi metri, are 4,3 tone și a costat 100.000 de euro.

Celelalte 13, plătite de societatea SC FC FCSB SA, au costat 45.000 de euro. Potrivit surselor din Biroul Vamal de Interior Ilfov, citate de GSP, FCSB a mai dat 30.000 de euro și taxe vamale pentru importarea clopotelor, care au fost aduse din Rusia.

„Nu mai dau banii lui Dumnezeu ca să se joace unii cu o minge”

Investiția a venit după ce Gigi Becali a anunțat că nu mai are de gând să consume bani în fotbal: „Nu mai dau eu banii lui Dumnezeu ca să se joace unii cu o minge. Clubul mai are bani pentru încă două sezoane, că am încasat suma de la Parma pentru Man și va mai pleca acum și Florin Tănase.

Cât timp mai am fotbaliști de vândut, mergem mai departe. Când n-o să mai vând pe nimeni, n-o să dau de la mine niciun leu ca să completez bugetul. Cinci sute la sută, nu mai pun niciun ban!”.

Clopotele, cât jumătate din prețul lui Păun

Afaceristul ar mai fi avut nevoie de încă 175.000 de euro pentru a negocia achiziționarea lui Nicolae Păun, mijlocaș defensiv de la Sepsi, pe care a anunțat că-l vrea în echipa sa. Gigi Becali speră să-l poate lua din Covasna cu 350.000 de euro. De altfel, aceeași sumă a dat-o și în schimbul lui Andrei Dumiter, atacant adus tot de la Sepsi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.