Finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a anunţat, luni seara, că înlocuitorul lui Edward Iordănescu la conducerea tehnică a echipei este Anton Petrea, antrenor care a mai condus formaţia bucureşteană în sezonul 2020-2021.

Anton Petrea revine în funcția de antrenor al FCSB

"Am semnat contractul cu Toni Petrea, mâine este la antrenament. Nu e Dică antrenor pentru că e Toni Petrea. Nici nu am vorbit cu Dică, nu ştiu nimic de asta. Eu nu am spus că vorbesc cu el", a declarat Becali la postul DigiSport.

"Dacă merg treburile bine, eu nu mă bag peste Toni. Adică să joace 11 meciuri, cum a jucat Edi Iordănescu... Acum sunt 8 puncte diferenţă (n.r. - faţă de CFR Cluj). Deci după 10 meciuri Toni Petrea trebuie să fie măcar la 6 puncte în spate. Deci să câştige măcar 2 puncte faţă de CFR, pentru că eu cu CFR mă bat la campionat. Edi a jucat 11 meciuri, a venit când erau 7 puncte, iar acum sunt 8. Deci Edi a pierdut un punct. Dacă el câştiga un punct, atunci nu mai pleca", a adăugat finanţatorul.

Anton Petrea (46 de ani) a mai condus formaţia FCSB între 15 iulie 2020 şi 19 mai 2021. Fost secund al lui Laurenţiu Reghecampf, Petrea nu a mai condus nicio echipă de la despărţirea de FCSB din luna mai.

Contractul cu Edi Iordănescu a fost reziliat

El îl înlocuieşte în funcţie pe Edward Iordănescu, antrenor al cărui contract cu FCSB a fost reziliat, luni, pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare din partea tehnicianului, care avea o clauză de reziliere unilaterală a înţelegerii în valoare de 500.000 de euro.

Edward Iordănescu, 43 de ani, a preluat conducerea tehnică a FCSB la 18 august, după ce în primele 5 etape ale Ligii I echipa fusese pregătită de Dinu Todoran. Contractul său era valabil până la sfârşitul sezonului 2021-2022.

Petrea a evoluat ca jucător la formaţiile Juventus Bucureşti, Venus Bucureşti, FC Rapid şi FC Snagov, iar după retragerea din activitate, în 2012, a devenit secund în staff-ul antrenorului Laurenţiu Reghecampf. Alături de acesta, el a lucrat la formaţiile FC Snagov, Concordia Chiajna, FCSB, Al Hilal, Litex Loveci, Al Wahda şi Al Wasl, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Ce meserii a avut Denis Roabeș înainte de a se muta în România....
Ce meserii a avut Denis...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.