Sportivul român Eduard Şerban a câştigat medalia de aur la cat. 100 kg, duminică, la Cupa Europeană de judo de la Dubrovnik (Croaţia).

Eduard Șerban a câștigat medalia de aur la Cupa Europeană de judo din Croația

Şerban l-a învins în optimi pe croatul Josip Kokeza, în sferturi s-a impus în faţa germanului Marvin Belz, în semifinale a dispus de britanicul Max Gregory, iar în finală l-a întrecut pe germanul Daniel Herbst. Alţi trei români au pierdut luptele pentru bronz.

Sportivul de origine rusă Petr Zhukov l-a învins în primul tur la cat. 66 kg pe suedezul Emil Henriksson, în turul secund a dispus de britanicul Finlay Allan, în optimi a câştigat în faţa croatului Nikola Vdovic, iar în sferturi s-a înclinat în faţa francezului Benjamin Gomes. Victorios în recalificări în faţa azerului Yaşar Navafov, Zhukov a fost învins de israelianul Yair Elkind, în duelul pentru bronz.

Campionii de la alte categorii

În limitele cat. 70 kg, Serafima Moscalu a fost învinsă în optimi de suedeza Ida Eriksson, a învins două poloneze în recalificări, pe Natalia Nowaczyk şi Eliza Wroblewska, dar a fost întrecută de a treia, Karolina Miller, în meciul pentru bronz, clasându-se pe 5.

La cat. 78 kg, Alexandra Mazilu a încheiat şi ea pe locul 5. Mazilu a pierdut în sferturi meciul cu britanica Emma Reid, iar apoi şi meciul pentru bronz, cu croata Lea Gobec.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

La cat. 52 kg, Cleonia Rîciu a pierdut în sferturi în faţa belgiencei Fiona Vanbiesbroeck, iar în recalificări a cedat în faţa britanicei Hannah Wood, încheind pe 7. La aceeaşi categorie, Alexandra Paşca a pierdut în optimi meciul cu slovena Anja Stangar.

România, locul 6 în clasamentul pe medalii

La cat. 73 kg, Adrian Olaru l-a învins în turul secund pe bulgarul Edmon Belcev, însă a pierdut în optimi în faţa italianului Andrea Spicuglia. În cadrul aceleiaşi categorii, Szilard Radvanszki a câştigat în turul secund în faţa polonezului Konrad Szatkowski, a pierdut în optimi meciul cu britanicul Daniel Powell, iar apoi s-a înclinat şi în turul secund al calificărilor, în faţa israelianului Hadar Ben Bassat. Răzvan Burduşel, tot la cat. 73 kg, a fost învins în turul secund de azerul Zamadin Poladov.

În concursul feminin, la cat. 57 kg, Denisa Aşchiopoaei a fost învinsă în primul tur de austriaca Julia Sommer. Croaţia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 4 de aur, 3 de argint, 4 de bronz, urmată de Marea Britanie, 3-2-4, şi Italia, 2-1-1, etc. România a ocupat locul 6, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Vedete despre care habar nu aveai că apar în jocuri video
Vedete despre care habar nu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.