Incidentul de la meciul de Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir în care arbitrul Sebastian Colțescu a făcut o afirmație rasistă a apărut în presa internațională.

Marile publicații din mai multe țări au scris despre incidentul de la meciul de Liga Campionilor, informează Digi24.

Marca, cotidian de sport din Spania: Webo, asistentul de la Başakşehir, este clar: „Al patrulea arbitru a spus dă-l afară pe ăla negru”

La Stampa, Italia: Liga Campionilor, incredibil la Paris: Insulte rasiste de la al patrulea arbitru, PSG și Başakşehir părăsesc terenul

Le Figaro, Franța: „Ăla negru de acolo...” Ce a spus al patrulea arbitru de la meciul PSG - Başakşehir

BBC, Anglia: PSG vs Istanbul Başakşehir, întrerupt după ce jucătorii au părăsit terenul, făcând acuzații de rasism

The Guardian, Anglia: PSG vs Istanbul Başakşehir: Jucătorii părăsesc terenul după ce al patrulea arbitru a fost acuzat de rasism

The New York Times, SUA: Meci de Liga Campionilor suspendat în urma acuzațiilor de rasism

Acestea sunt câteva dintre titlurile marilor publicații din întreaga lume.

Arbitrul român Sebastian Colțescu, al patrulea oficial al întâlnirii, a fost acuzat de rasism după ce s-ar fi referit la un asistent al echipei turce cu apelativul „ăla negru”. Incidentul a stârnit inclusiv reacții politice și diplomatice. Însuși preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat marți seara pe Twitter.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.