Antrenorul formatiei Dinamo, Ioan Andone, a laudat prestatia arbitrului Cristian Balaj din partida Steaua – CFR Cluj, scor 1-2, afirmand ca in cazul in care acesta ar oficia toate partidele echipei sale ar putea castiga titlul de campion.

“Arbitrajul de la meciul Steaua – CFR Cluj a fost foarte bun. Dati-mi-l mie pe Balaj arbitru la toate meciurile pana la final, si chiar daca voi mai pierde meciuri, voi iesi campion. E unul dintre putinii. Eu castig campionatul daca il am la fiecare etapa. Eu am jucat fotbal, sunt in fotbal de atata timp, nu poate sa ma insele unul ca Catalin Popa. Sunt prea multe de comentat despre arbitraj”, a declarat Andone, vineri, intr-o conferinta de presa.

Tehnicianul il va avea in lot pentru prima data, pentru partida cu Concordia Chiajna, pe mijlocasul sud-african May Sphiwe Mahlangu: “Pentru meciul cu Concordia Chiajna am tot lotul valid. O noutate in lot este May (n.r.- mijlocasul sud-african May Sphiwe Mahlangu), care va face parte dintre cei 18 jucatori. Nu stiu daca va juca de la inceput, pentru ca nu a apucat sa joace nici macar un amical pana acum. Dar e pregatit fizic,e la un nivel deosebit. Ne asteapta un meci greu, prin prisma meciului Concordiei cu Botosaniul, pe care l-a pierdut. Am vazut meciul, o echipa buna, un 4-4-2 cu doi atacanti buni, cu mare experienta, Pena si Constantinescu. Trebuie sa avem grija si la Pena si la Constantinescu. Pena e unul dintre cei mai buni atacanti la jocul aerian. Daca vom reusi sa facem sase puncte in urmatoarele doua partide, cu Concordia si Botosani, suntem acolo. Asta ne e obiectivul. Am si spus ca daca facem sapte puncte din 3 meciuri pana cand se va intrerupe campionatul e in regula. Desi puteam sa ne gandim la 9 puncte”, informeaza News.ro.

Ioan Andone spera ca jucatorii nou-veniti la echipa in aceasta vara sa se integreze cat mai repede posibil. “O sa regretam la sfarsit cred punctele pierdute pana acum. Acum toata lumea se poate impiedica la ritmul asta miercuri – sambata. Sunt evolutii oscilante ale echipelor. Trebuie si jucatorii obisnuiti la ritmul asta si antrenorii sa faca schimbarile inspirate. Sunt multe lucruri care duc la un rezultat pozitiv. Conteaza foarte mult si ca jucatorii noi sa vina cu un plus, cum a fost Patrick Petre. A avut doua momente in care putea si 2-0 pentru noi la pauza. Mi-as fi dorit sa joace corect fazele. Avem un program greu, dupa intrerupere vine Craiova si Pandurii acasa si apoi incepe returul cu Astra. E destul de dificil. Foarte important este cum vom integra jucatorii noi, care trebuie adusi la acelasi nivel de pregatire fizica. Apoi cum ii integrezi si cum ii omogenizezi. La noi s-a incheiat cu transferurile pana in ianuarie, asta este lotul, suntem bine, avem 25 de jucatori. Numai sa inchegam relatiile de joc. Noi suntem in schimbare destul de mare cde jucatori, in formula de start apar jucatori noi tot timpul. Voi schimba si acum. O medie arata ca majoritatea jucatorilor alearga 11 kilometri si este foarte greu sa joci trei meciuri consecutive si sa ai si realizari. E foarte greu sa-i lasi trei meciuri consecutive jucatorilor care alearga peste 11 kilometri si cauti sa le dai 60 de minute cu 30. Sa apari cu ceva nou”, a mai spus Andone.

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Dinamo intentioneaza ca in pauza competitionala prilejuita de meciurile nationalei Romaniei cu Armenia si Kazahstan sa dispute o partida amicala cu Dunav Ruse: “Cu Zenit nu mai jucam, pentru ca Nea Mircea are multi jucatori la lot iar echipa a doua joaca in Liga a II-a a Rusiei. Jucatorii tineri joaca acolo. Asa ca vom incerca sa jucam din nou cu Dunav Ruse. Acum numai sa vrea antrenorul ce program au si ei. Cautam sa mergem pana la Ruse”.

Fundasul Sergiu Hanca s-a aratat multumit de faptul ca rivala Steaua a pierdut meciul de joi seara cu CFR Cluj si ca nu s-a distantat foarte mult in clasament fata de echipa sa. “Eram curios sa vad cum joaca Chiajna, dar oricum e diferit acasa la ei, pentru ca sunt obisnuiti cu sinteticul. Am vazut o echipa care alearga mult, care se daruieste. Dupa rezultatul din etapa trecuta cu siguranta vor veni aici sa-si joace sansa. Insa noi suntem pregatiti si abia asteptam jocul sa-l castigam. Acum nu mai conteaza trecut, asteptam meciul cu Chiajna, pe care vrem sa-l castigam. Aseara ne-am bucurat ca a castigat CFR-ul pentru ca nu s-a distantat Steaua de noi. Sunt tot patru puncte intre noi si campionatul se joaca. Dar noi nu trebuie sa ne facem planuri pe termen lung, trebuie sa castigam fiecare meci”, a spus Hanca.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Ionut Nedelcearu isi doreste ca echipa sa sa nu mai primeasca goluri usor, avand in vedere ca atacantii Concordiei Chiajna, Pena si Constantinescu, sunt unii cu experienta: "Vom Intalni o echipa experimentata. Au jucatori cu experienta in lot, dar noi trebuie sa ne concentram pe jocul nostru, chiar din prima repriza, cum am jucat cu Iasiul. Au atacanti foarte buni si trebuie sa ne concentram sa nu mai primim gol, pentru ca primim goluri foarte usor”.

Partida Dinamo - Concordia Chiajna, din cadrul etapei a X-a a Ligii I, se va disputa sambata, de la ora 20.30, pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.