Sport 10 Iulie 2016 10:40
Reprezentativele Portugaliei si Frantei se intalnesc, de la ora 22.00, pe Stade de France, in finala Euro-2016, meci in care portughezii lupta pentru primul lor trofeu major, iar francezii pentru al treilea titlu continental.

Nationala Portugaliei joaca pentru a doua oara in finala unui turneu major, cea mai mare performanta a sa de pana acum la Euro fiind locul doi ocupat la editia din 2004. Portughezii mai au in palmares un loc trei la Cupa Mondiala din 1966.

Francezii au castigat Campionatul European in 1984 si 2000, dar si Cupa Mondiala in 1998.

La editia din acest an a Euro, cele doua finaliste au avut urmatorul parcurs:

Portugalia: Locul 3 in grupa F, dupa 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria si 3-3 cu Ungaria (s-a calificat numorandu-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei in grupele de la Euro); 1-0 cu Croatia in optimi, 6-4 cu Polonia in urma loviturilor de departajare in sferturi, 2-0 cu Tara Galilor in semifinale.

Franta: Primul loc in grupa A, dupa 2-1 cu Romania, 2-0 cu Albania si 0-0 cu Elvetia; 2-1 cu Irlanda in optimi, 5-2 cu Islanda in sferturi, 2-0 cu Germania in semifinale.

Selectionerul Portugaliei, Fernando Santos, si antrenorul echipei Frantei, Didier Deschamps, s-au declarat increzatori inaintea finalei Euro-2016.

Fernando Santos: "Am spus dinainte ca obiectivul nostru este sa jucam finala si sa o castigam. Suntem increzatori, pentru ca vrem sa ii facem fericiti pe portughezi. Vrem sa le dam un motiv de bucurie. Nu cred ca are sens sa vorbim despre echipa Frantei. Toata lumea o cunoaste foarte bine. Am spus inca de la inceput ca exista trei favorite la aceasta competitie: Franta, Spania si Germania. Si mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar sa castige trofeul. Daca ar trebui sa fim atenti la individualitati, ne-am face griji in legatura cu toti jucatorii. Ar trebui sa spun numele fiecarui jucator din echipa Frantei. Franta are jucatori celebri, de calitate, care evolueaza la echipe mari din intreaga lume. Fiecare poate face diferenta, dar si Portugalia are o echipa puternica, cu jucatori care pot face diferenta".

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Didier Deschamps: "Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucatorii stiu ca este un privilegiu faptul ca joaca finala Euro-2016 acasa, la Paris. Nu am avut sansa sa lucram la tactica de la semifinala, dar sunt increzator ca jucatorii mei vor fi pregatiti pentru acest meci urias. Titlul obtinut de mine in 2000 apartine trecutului. Aceasta este povestea lor (a jucatorilor). Eu fac parte din poveste, bineinteles, pentru ca sunt antrenorul. Faptul ca am castigat trofee majore ca jucator ma ajuta, dar eu nu vorbesc niciodata despre trecut. Echipa Portugaliei are multa calitate si nu a ajuns intamplator in finala. La fel ca noi, portughezii au fost criticati la inceputul turneului. La fel ca noi, au ajuns in finala. Sunt o echipa experimentata, care isi poate modifica sistemul in functie de adversari", potrivit NEWS.ro.

Echipele probabile pentru finala de pe Stade de France:

Portugalia: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches - Nani, Ronaldo.
Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Franta: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.

Meciul va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de asistentii Simon Beck si Jake Collin si de aditionalii Anthony Taylor si Andre Marriner. Rezerva va fi Viktor Kassai din Ungaria, iar rezerva a asistentilor Gyorgy Ring.

Partida va fi transmisa in direct de Dolce Sport si Pro TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.