Sport 19 Iunie 2016 23:47
Albanezii au reusit prima victorie in fata Romaniei dupa 68 de ani. Ultima oara cand am pierdut cu Albania a fost in 1948, scor 0-1, in Campionatul Balcanic si al Europei Centrale, meci disputat in Giulesti.

Prima repriza a fost una la discretia albanezilor, in ciuda unui start foarte bun al tricolorilor, cu suturi spre poarta ale lui Stanciu si Alibec. Selectionata Romaniei a fost condusa cu scorul de 1-0 de reprezentativa Albaniei la pauza. Pentru acestia din urma a inscris Sadiku in minutul 43.

Denis Alibec, scos pe targa de pe teren

Alibec s-a accidentat la un duel cu Ajeti si a ramas intins pe teren, arbitrul solicitand interventia echipei medicale. In cele din urma, jucatorul a fost scos de pe teren pe targa. In locul lui Alibec a intrat in teren Gabriel Torje. In repriza secunda Iordanescu a mai operat unele modificari. Sanmartean a intrat inca din minutul 46 in teren in locul lui Prepelita, iar Florin Andone a intrat in locul lui Adi Popa, potrivit News.ro.

In celalalt meci al grupei, Franta si Elvetia a remizat la Lille, scor 0-0, tot duminica. Astfel, Romania a ocupat ultimul loc in grupa. Grupa A a fost castigata de Franta, cu 7 puncte, urmata de Elvetia, cu 5 puncte, Albania, cu 3 puncte si Romania, cu un punct. Franta si Elvetia sunt calificate in optimi, Albania trebuie sa astepte pentru a vedea daca se afla intre cele patru echipe de pe locul 3 cu cea mai buna linie de clasament, din cele sase grupe.

Romania a pierdut anterior cu Franta, scor 1-2, si a remizat cu Elvetia, scor 1-1. Jucatorii antrenati de Iordanescu aveau ca obiectiv calificarea in optimile de finala ale Euro-2016.

Anghel Iordanescu: "Chiar nu ne reprosam nimic"

"Chiar nu ne reprosam nimic. Regretam rezultatul. Este o infrangere, vine de la o echipa a Albaniei care are 21 de jucatori care activeaza in strainatate. Au fost multe momente cand am controlat jocul. Ne reprosam ca am primit un gol parabil, venit intr-un moent cand jocul nu era in favoarea noastra. Am incercat sa revenim in repriza a doua, am impins jocul in jumatatea lor si daca ne reprosam ceva e ca nu am marcat.

Nu pot sa fiu suparat pe jucatori. Si-au dorit, au incercat, dar asta e jocul si trebuie sa luam lucrurile cum sunt ele. Nu ne cade bine o infrangere in fata Albaniei, dar nu mai e cea de pe vremea lui Dobrin sau Florea Dumitrache. Daca vreti sa fim realisti, pentru noi a fost o performanta ca am ajuns aici.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Sanmartean e la o varsta, are 36 de ani, e mai greu sa inceapa meciul titular cand nu mai e la prima tinerete. Nu am avut ocazii clare, dar daca aveam "feeling" la finalizare, puteam marca", a spus Anghel Iordanescu pentru Dolce Sport.

Stanciu regreta ca "tricolorii" i-au dezamagit pe fani: E o seara neagra

"Ne doream sa castigam, sa mergem mai departe, dar am facut un meci foarte slab. Mi-am dorit foarte mult, era o sansa importanta pentru noi toti. Ne pare rau ca i-am dezamagit pe fani, pe noi, e o seara neagra. Nu stiu daca suntem slabi, jocul a fost slab, ei practic ne-au pedepsit. E foarte greu. Domnul Iordanescu nu ne-a anuntat nimic si chiar nu stim ce se va intampla pe viitor", a afirmat Stanciu la Pro TV.

Tatarusanu: Am luptat foarte mult, am muncit, dar asta a fost valoarea noastra la acest turneu

"Se poate spune ca e un rezultat rusinos. Albanezii au fost mai buni si au meritat victoria. Ne-am dorit foarte mult sa inscriem dupa pauza, dar atat s-a putut astazi. Suntem foarte suparati, am vrut sa facem mai mult dar nu s-a putut. Este si vina mea la gol, mi-o asum, dar in fotbal sunt si momente grele. Insa trebuie sa mergem mai departe. Fotbalul romanesc o sa mearga inainte si fara aceasta calificare. N-am obtinut rezultatele pe care ni le-am dorit. Am luptat foarte mult, am muncit, dar asta a fost valoarea noastra la acest turneu", a spus Tatarusanu la Dolce Sport.

Sapunaru: Cred ca ne-am dorit prea mult victoria; imi pare rau ca i-am dezamagit pe romani

"Cred ca ne-am dorit prea mult victoria si am reusit sa ne dezamagim pe noi, dar si familiile, romanii si toti cei care au fost alaturi de noi. Ne pare rau pentru ce s-a intamplat. Am atact toata repriza a doua, am avut ocazii de gol, am avut suturi la poarta, dar nu a vrut sa intre mingea in poarta. Pacat ca am muncit pana aici, ne-am dorit foarte mult sa ne califcam mai departe, erau sanse pentru toti cei aflati aici, dar am dat cu piciorul. Am 32 de ani si imi doream foarte mult sa ne califcam", a declarat Sapunaru, la Pro TV.

Echipele de start au fost urmatoarele:

  • Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Matel - Hoban, Prepelita - Adi Popa, Stanciu, Stancu - Alibec. Selectioner: Anghel Iordanescu
  • Albania: Berisha - Hysaj, Arlind Ajeti, Mavraj, Agolli - Lila, Abrashi, Basha, Memushaj, Lenjani - Sadiku. Selectioner:Gianni De Biasi

Anghel Iordanescu : 100 de meciuri ca antrenor al nationalei

Partida de duminica seara de la Lyon a fost meciul cu numarul 100 pentru selectionerul Anghel Iordanescu pe banca Romaniei.
Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Meciul a fost arbitrat de cehul Pavel Kralovec, ajutat de asistentii Roman Slysko (Slovacia) si Tomas Mokrusch (Cehia) si de arbitrii aditionali Petr Ardeleanu si Michal Patak, ambii din Cehia.

Arbitru de rezerva a fost grecul Tasos Sidiropoulos.

Probabil cel mai batran spectator de la Euro 2016 a fost la meciul Romaniei

Canalul de Twitter oficial al competitiei din Franta a furnizat fotografia zilei de duminica, iar in ea apare un fan roman. Din tribunele stadionului din Lyon, doamna Maria Cornea a sustinut tricolorii. Potrivit @UEFAEURO, doamna are aproape 90 de ani (in octombrie ii implineste n.r.), dar varsta nu este un impediment cand iti iubesti si iti poti sustine echipa nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.