Sport 19 Mai 2016 12:20
FC Sevilla (Spania) a castigat, miercuri, Europa League, dupa ce a invins-o pe Liverpool (Anglia), scor 3-1, in finala disputata pe arena St. Jakob-Park din Basel.

In prima repriza doar fotbalistii lui Jurgen Klopp au existat pe teren. Cu o posesie de 54% si un raport al paselor mult peste cel al spaniolilor, cormoranii au facut 1-0 dupa ce Sturridge a deschis scorul cu o executie superba: sut la coltul lung, cu exteriorul, dupa o pasa primita de la Coutinho. Pe durata celor 45 de minute, Liverpool a solicitat numai putin de trei lovituri de la 11 metri, jucatorii spanioli comitand hent in propriul careu. Lovren a avut si un gol anulat pe motiv de offside, tot in prima repriza, insa la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru cormorani.

In primul minut din repriza secunda Alberto Moreno, fostul fundas al andaluzilor, greseste de doua ori in aceeasi faza, Mariano patrunde in careu si centreaza, Kolo Toure si Lovren sunt prinsi pe picior gresit, iar golgheterul Gameiro a restabilit egalitatea.

Dupa o faza prelungita de atac pentru Sevilla, mingea ajunge la Coke, capitanul spaniolilor suteaza din prima, fara preluare, cu interiorul, iar Mignolet priveste neputincios, scorul devenea 2-1 pentru Sevilla. Dupa o faza norocoasa, mingea ajunge la Coke, asistentul ridica fanionul, dar arbitrul lasa jocul sa continue, pentru ca balonul a ajuns la capitanul andaluzilor de la Clyne. Coke suteaza, Mignolet intervine, dar nu face suficient si mingea se duce in poarta..

Sevilla a castigat al cincilea trofeu Europa League si al treilea consecutiv, obtinand calificarea in sezonul urmator din Liga Campionilor. In 2014, echipa antrenata de Unai Emery a invins pe Benfica Lisabona, scor 4-2, dupa executarea loviturilor de departajare, iar in timpul regulamentar, a fost egal, 0-0. In 2015, Sevilla a trecut de Dnepr, scor 3-2, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Manchester United şi Villarreal vor juca în finala Europa League
Manchester United şi...

Unai Emery, dupa castigarea Europa League: Iubim aceasta competitie

Unai Emery, antrenorul echipei FC Sevilla, a declarat, joi, dupa castigarea Europa League, ca jucatorii sai iubesc aceasta competitie si le-a multumit fanilor pentru sprijinul extraordinar oferit, noteaza site-ul oficial al UEFA.

"Iubim aceasta competitie. Este cupa noastra. Liverpool a dominat in prima repriza si, in mod logic, ne puteau invinge. Dar si reversul este adevarat. Am jucat mult mai increzatori dupa ce am reusit sa egalam. La pauza am incercat sa ne reorganizam, sa asezam lucrurile limpede in cap. Liverpool este o echipa foarte buna si s-a acomodat repede in meci. Noi aveam nevoie de incredere in fortele proprii. Echipa a facut un pas in fata dupa primul gol. Pur si simplu trebuia sa fim noi.

Adevaratul succes este parcursul nostru pana in finala. Ne-am bucurat de acest sezon de Europa League si acum sarbatorim un nou trofeu. Aceste momente sunt unice, echipa le merita. Trebuie sa celebram acest moment cu gandul la finala Cupei Spaniei de duminica."

Citeste si:
Cum a devenit cunoscută suedeza Loreen, câștigătoarea Eurovision 2023
Cum a devenit cunoscută...

Tehnicianul echipei spaniole le-a multumit fanilor pentru atasamentul aratat: "Am nevoie sa ne simtit precum pe propriul stadion, pentru a capata incredere. Iar fanii au fost pur si simplu extraordinari. Au dat totul si gratie acestui fapt am simtit o aura protectoare. Antonio Puerta a fost cu noi, de asemenea. Inaintea meciului, ne-am spus ca trebuie sa castigam acest trofeu pentru el si pentru suporteri".

Unai Emery a vorbit si despre cel mai bun jucator al finalei, autor a doua goluri: "Coke poate realiza orice, este un jucator complet. Daca ar fi jucat ca atacant, ar fi marcat. Am mai multa incredere in el decat oricine".

Jurgen Klopp: Nu primul gol a fost problema, dar totul s-a prabusit dupa!

Jurgen Klopp, antrenorul echipei Liverpool, a declarat, joi, dupa ce formatia sa a pierdut finala Europa League impotriva Sevillei, scor 1-3, ca jucatorii sai si-au pierdut increderea in planul de joc dupa primul gol primit, noteaza ProSport.
Citeste si:
Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor
Real Madrid s-a calificat în...

"Astazi nu am putut ajunge la nivelul nostru obisnuit. Nu am fost suficient de buni. Am marcat un gol frumos, am mai avut cateva ocazii si un alt gol anulat si 1-0 la pauza este un rezultat bun in mod normal, dar repriza a doua a fost o lovitura. Nu e vorba despre fotbal, ci despre o secunda in care nu esti concentrat suficient. Nu primul gol a fost problema. Sigur, nu e bine sa iei gol, dar nu asta a fost problema. Ceea ce s-a intamplat dupa a fost o problema, pentru ca totul s-a prabusit.

Jucatorii si-au pierdut increderea in planul de joc. Ne-am facut lucrurile complicate. Nu am mai fost compacti, nu ne-am mai aparat bine. E treaba mea sa-i ajut pe baieti sa vada o oportunitate si sa nu simta presiunea. Exista presiune, nu e niciun dubiu, nu o putem ignora. Sunt responsabil pentru aceasta prestatie.

Trebuie sa mergem mai departe, sa folosim aceasta experienta si sa fim mai puternici. Sunt sigur ca o vom face, daca vom folosi aceasta experienta in mod corect", a declarat Jurgen Klopp dupa meci, noteaza ProSport.

Citeste si:
Real Madrid a castigat pentru a treia oara in istoria sa Supercupa...
Real Madrid a castigat pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.