Sport 1 Mai 2016 14:20
Simona Halep (locul 7 in clasamentul mondial WTA) a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca este nerabdatoare sa evolueze in cadrului turneului WTA Premier de la Madrid, una dintre competitiile preferate de catre romanca.

Halep (24 de ani) debuteaza duminica, 1 mai, la Madrid, nu mai devreme de ora 18.30, ora Romaniei. In primul tur, romanca o va intalni pe japoneza Misaki Doi, ocupanta locului 45 in clasamentul WTA. Aceasta va fi prima confruntare dintre cele doua jucatoare de tenis.

"Acest turneu se numara printre competitiile mele favorite, avand in vedere ca acum doi ani am jucat finala aici. Am amintiri frumoase. Ma simt foarte bine, mai ales ca patronul turneului este domnul Tiriac. Ma simt bine, abia astept sa incep si sunt nerabdatoare sa joc primul meci. Imi place totul aici, mancarea e buna, dorm bine, joc bine, ma simt bine pe teren, dar uneori e dificil sa castigi meciuri", a explicat Simona.

Intrebata ce asteptari are de la competitia care se va desfasura in perioada 30 aprilie-7 mai, Simona a spus: "Ma simt foarte bine, pentru ca nu am nimic de pierdut aici". Anul trecut, Halep a parasit concursul dupa primul meci, invinsa de frantuzoaica Alize Cornet. Atunci, Simona era numarul 2 mondial.

Simona Halep se pregateste alaturi de antrenorul Darren Cahill de cateva zile si este increzatoare ca poate obtine un rezultat bun la Madrid: "Cunosc foarte bine terenurile, zgura, si sunt capabila sa joc la un nivel bun. Ca incredere sunt aproape bine. Tebuie sa leg cateva victorii pe zgura si sa ma obisnuiesc sa joc pe suprafata asta".

Vineri, Simona s-a antrenat alaturi de Garbine Muguruza (locul 4 WTA, 22 de ani), apoi cele doua au mers la un eveniment caritabil la care au mai jucat Rafael Nadal, Marat Safin, Feliciano Lopez si alte vedete ale lumii sportive sau artistice din Spania, relateaza MEDIAFAX.

Turneul de tenis de la Madrid se disputa pe zgura si este dotat cu premii totale in valoare de 4.771.360 de euro. Castigatoarea trofeului primeste 1000 de puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 912.900 de euro.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.